Πήρε ψαλίδι ο Βούτσης: Τέλος στο επίδομα βουλευτών για τα θερινά τμήματα

Παγώνουν και οι προσλήψεις ειδικών φρουρών στη Βουλή

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης

«Ψαλίδι» πήρε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και περιέκοψε την πρόσθετη αποζημίωση των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στα θερινά τμήματα της Βουλής,τα οποία λειτουργούν φέτος για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια. 

Παράλληλα,  αναφερόμενος στις  αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής που ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια  ο κ.  Βούτσης ανακοίνωσε ότι«παγώνει» η μονιμοποίηση 68 ατόμων που υπηρετούν ως Ειδικοί Φρουροί. «Ζητώ  να παγώσει η επεξεργασία για ειδικούς φρουρούς …  Θα λένε έβαλε άλλους 68 "κόκκινους" στη Βουλή  και δε θα μπορώ να κυκλοφορώ» δήλωσε. 

Στις άλλες αλλαγές που ψηφίστηκαν  περιλαμβάνεται η μείωση προσωπικού για τη στελέχωση των γραφείων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Στα δύο πρώτα κόμματα θα υπηρετούν 20 υπάλληλοι της Βουλής από 29 που ήταν μέχρι σήμερα, 10 υπάλληλοι θα υπηρετούν στο τρίτο κόμμα από 16 και 5 στα υπόλοιπα κόμματα. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης διέψευσε δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι αυξάνεται ο αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής. «Αν κάτι συνέβη, είναι η πρόσληψη με συμβάσεις καθαριότητας απευθείας από τη Βουλή, εκείνων που απασχολούνταν τα προηγούμενα χρόνια μέσω συνεργείων εργολάβων» δήλωσε, ενώ συμπλήρωσε ότι αυτό αφορά περίπου 60 άτομα, αλλά  όπου εντοπίζονται κενά, θα καλύπτονται. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top