Να ακυρώσει τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ ζήτησαν στο Κιλκίς από τον Μητσοτάκη

Στα Σκόπια πανηγυρίζουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στο ΝΑΤΟ ενώ οι αντιδράσεις συνεχίζονται και στις δύο χώρες

 Πολίτες στο Κιλκίς ζήτησαν απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακυρώσει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, με τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντά στις προτροπές τους:  «Να τα πείτε σε αυτούς που την ψηφίζουν τώρα».  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία.  "Η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία όταν οι Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν στη Βουλή" τόνισε.   

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αποκαλεί ήδη τη FYROM ως «Βόρεια Μακεδονία», ενώ ο  σκοπιανός ομόλογός του ξάφνιασε με δήλωσή του:  "Η γλώσσα μου είναι σλαβική, η παραδοσή μας".

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Η πορεία των γειτόνων για την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ ξεκίνησε. Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτεμπεργκ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν στη σύνοδο 11 και 12 Ιουλίου και ο Ζόραν Ζάεφ πανηγύρισε στο twitter γράφοντας: "Πρόκειται για ιστορικό βήμα, είμαι χαρούμενος που ζούμε αυτές τις στιγμές μαζί και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ».

Στη Σκόπια εντυπωσιάστηκαν με την προβολή που είχε η κόρη του Ζόραν Ζάεφ στην ελληνική τηλεόραση. "Είναι δημοφιλής στα ελληνικά κανάλια", έγραψαν σκοπιανά sites.

ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ

Στο μεταξύ οι αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής λόγω του Σκοπιανού συνεχίζονται, καθώς το Ποτάμι προανήγγειλε διαζύγιο και η Φώφη Γεννηματά ζήτησε όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν τώρα: «Συζητήσεις για «αποχωρήσεις εν αναμονή» δεν βοηθούν και σε κάθε περίπτωση προχωράμε δυναμικά μπροστά για την ισχυρή κεντροαριστερά. Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω»¨.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top