Τον «χαβά» τους οι Τούρκοι με νέες προκλήσεις

Υπερπτήσεις στο Αιγαίο αλλά και απειλές κατά της Ελλάδας από Τούρκους πολιτικούς

Δύο τουρκικά F-16 και δύο Φάντομ μπήκαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.  Τα δύο Φάντομ πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους στα 20.000 πόδια και τα δύο F-16 πέταξαν πάνω από Ανθρωποφάγους και Φούρνους, σε ύψος 8.700 ποδών. Τα κυνήγησαν και τα αναχαίτισαν δύο ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν από τη Σκύρο και ένα F-16 που απογειώθηκε από το Καστέλι της Κρήτης. Τα τουρκικά βγήκαν από την περιοχή Σάμου – Κω στις 15.00 περίπου.

Ήταν μια προβοκατόρικη  και επικίνδυνη ενέργεια  καθώς στους Φούρνους όπως και σε 20 ακόμη λιμάνια,  από την Αλεξανδρούπολη ως τις Οινούσες, τον Αη Στράτη και το Καστελόριζο καταπλέουν ελληνικά πολεμικά πλοία,  ολοκληρώνοντας την άσκηση «Καταιγίδα».

Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Στις Βρυξέλλες, ο  Πάνος Καμμένος, δίπλα τον Γραμματέα του ΝΑΤΟ κι ο Τούρκος ομόλογος του, σε αμηχανία, στην άκρη της οικογενειακής φωτογραφίας. Μέσα στη σύνοδο ο Έλληνας υπουργός τον έβγαλε στη  σέντρα.

 «Λέγοντας ότι θα πακετάρετε τους οκτώ, εννοείται ότι θα παραβιάσετε  τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας;» τον ρώτησε ο υπουργός Άμυνας, ενώ ρώτησε επίσης, «γιατί κρατάτε  παράνομα  για 99 ημέρες τους δυο Έλληνες αξιωματικούς;»,  με τον  Νουρετίν Τσανικλί, υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, να απαντά: «Εξετάζουμε τα ψηφιακά δεδομένα  που έχουμε στη διάθεσή μας».

 Ο κ. Καμμένος δήλωσε μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ ότι «όπως κάνει συνήθως η Τουρκία, μίλησε για άλλα αντί άλλων…. Απειλές για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών έχουν το κόστος τους και το κόστος αυτό η Τουρκία θα το πληρώσει».

Διαβάστε επίσης: Καμμένος: Ζήτησα εξηγήσεις από τον Τούρκο Υπουργό στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ

Στις Βρυξέλλες οι Τούρκοι κάνουν το…  κορόιδο. Αλλά στο εσωτερικό τους συνεχίζουν τις προεκλογικές κορώνες.

Ο  επικεφαλής του τουρκικού  εθνικιστικού  κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί υποστήριξε ότι «με τις τελευταίες εξελίξεις οι γκιουλενιστές και η Ελλάδα ευθυγραμμίστηκαν στο σχέδιό τους για κατάληψη της Τουρκίας»!  

Αλλά και η Μεράλ Ακσενέρ, πρόεδρος του τουρκικού εθνικιστικού «καλού κόμματος», ανέφερε ότι θα επισκεφθεί πρώτα ελληνικά νησιά αν εκλεγεί, τα οποία η ίδια θεωρεί τουρκικά!  «Nα  με αξιώσει ο Αλλάχ και να το επιτρέψει ο λαός μου δείχνοντας την ευγένειά του να εκλεγώ. Και η πρώτη επίσημη επίσκεψή μου να είναι σε ένα από τα 18 νησιά . Μετά θα πάω στην Κύπρο» είπε η Ακσενέρ.   

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΑ  F 35

Οι Τούρκοι καίγονται   για τα αμερικανικά  F 35, σε βαθμό που ο Tούρκος υπουργός Άμυνας, σε επικοινωνία  με τον αμερικανό ομόλογο του, υποστήριξε ότι η προμήθεια των ρωσικών S 400 δεν συνιστά απειλή για την αμυντική βιομηχανία της Αμερικής.

Το θέμα ειναι αν θα πειστεί η Γερουσία  η οποία και θα αποφασίσει μέσα στον Ιούνιο αν θα δώσει στους Τούρκους τα αεροσκάφη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top