Μητσοτάκης στο ΕΛΚ για το Σκοπιανό: Μην περιφρονείτε την κοινή γνώμη της Ελλάδας

Για «ιδιαίτερη ευαισθησία» στη χώρα μας για την ονομασία των Σκοπίων μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Μόναχο

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ για το Σκοπιανό: Μην περιφρονείτε την

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος  Μητσοτάκης στους Έλληνες δημοσιογράφους στο Μόναχο  για τις ερωτήσεις που δέχτηκε μετά την ομιλία του στην ΚΟ του ΕΛΚ, είπε ότι κυρίως αυτές αφορούσαν την αντιμετώπιση των φαινομένων του λαϊκισμού.

Επ’αυτού τόνισε πως η ΝΔ στο συγκεκριμένο θέμα ειναι πιο μπροστά απο τα αδερφά κόμματα της Κεντροδεξιάς στην Ευρώπη.

Για το Σκοπιανό εξήγησε γιατί υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία στην Ελλάδα για το θέμα και πως κανείς δεν πρέπει να περιφρονεί την άποψη της κοινής γνώμης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επιπλέον ότι έθεσε και θέμα μείωσης των στόχων των πρωτογενών  πλεονασμάτων. Συγκεκριμένα επανέλαβε πως «μια σφιχτή πολιτική πλεονασμάτων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την μεταρρυθμιστική προσπάθεια». Πρόσθεσε επίσης ότι αφού αποδείξουμε μεταρρυθμιστική προσήλωση, το ΕΛΚ θα πρέπει να στηρίξει την προοπτική μείωσης τους. Ανέφερε δε, ότι αυτή η θέση τυγχάνει κατανόησης στους κόλπους του  ΕΛΚ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι έγινε μεγάλη κουβέντα και για την ανάγκη μείωσης των φόρων και προσέλκυσης επενδύσεων.

Όπως και στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για την ανάγκη μετεξέλιξης του ESM σε ένα μηχανισμό που θα αντιμετωπίζει περιπτώσεις με χαρακτηριστικά «ασύμμετρων σοκ».

του Νίκου Αρμένη

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top