Ο Καμμένος ενημερώνει ΕΕ-ΝΑΤΟ για τα περί απαγωγής των οκτώ από Τουρκία

«Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες»

Το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις τουρκικές απειλές περί απαγωγής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών θα ενημερώσει ο Πάνος Καμμένος.

«Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο τις διεθνείς συνθήκες και προσπαθεί να δυναμιτίσει τις προσπάθειες ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή» είπε ο κ. Καμμένος, από τη Νέα Πέραμο όπου έδωσε το παρών για την πολυεθνική άσκηση ειδικών επιχειρήσεων «SALAMIS STORM 2018».

Η άσκηση διεξήχθη για πρώτη φορά ύστερα από ελληνική πρωτοβουλία, με συμμετοχή προσωπικού Ειδικών Επιχειρήσεων από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Μπεκίρ Μποζντάγ, είπε πως έχει δώσει εντολή να απαχθούν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, που έμειναν ελεύθεροι από την ελληνική Δικαιοσύνη.

 

Τι είπε ο κ. Καμμένος

Ενημέρωσα τους ομολόγους μου, τον Σέρβο και τον Ρουμάνο, για τη χθεσινή δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, που προανήγγειλε κατά παράβαση κάθε ηθικής, κανόνα, διεθνούς δικαίου, την πολεμική ουσιαστικά επιχείρηση που έχει ήδη διατάξει για την απαγωγή σε ξένη χώρα, σε σύμμαχο χώρα, του ΝΑΤΟ, των Τούρκων στρατιωτικών που η ελληνική Δικαιοσύνη, λόγω της παρέλευσης του 18μηνου, αποφάσισε να απελευθερώσει.

Θα ενημερώσω αύριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ. Η ανακοίνωση του Τούρκου αντιπροέδρου ήταν πραγματικά εξαιρετική για να μπορέσουμε να αποδείξουμε με τον πιο απλό τρόπο πως η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο τις διεθνείς συνθήκες και προσπαθεί να δυναμιτίσει τις προσπάθειες ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή. Πως δηλαδή μια σύμμαχος προαναγγέλλει εντός μιας άλλης χώρας της συμμαχίας ουσιαστικά παράνομη πολεμική επιχείρηση.

Για την άσκηση που ολοκληρώθηκε σήμερα: Θέλουμε μαζί οι χώρες των Βαλκανίων, οι υπουργοί Αμυνας να στείλουμε ένα μήνυμα συνεργασίας, ειρήνης και δημιουργίας ενός ισχυρότατου άξονα σταθερότητας από την περιοχή των Βαλκανίων

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων το STAR εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top