Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας!

Για ποιους λόγους βρέθηκε στην έξοδο ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης

Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας
Πρώτη ανάρτηση 18:48

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας  Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, όπως του ζητήθηκε, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες.

Εκτός απο την «κακή» σχέση που είχε με τον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γιάννη  Δραγασάκη, στον κ. Φραγκιαδάκη είχαν χρεώσει το «ναυάγιο»  της Εθνικής Ασφαλιστικής,

Η σταγόνα πάντως που φαίνεται  να ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι διαμαρτυρίες των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας, στους οποίους αρνείτο να δώσει τις επικουρικές συντάξεις.

Η θητεία του κ. Φραγκιαδάκη πάντως έληγε σε δύο μήνες σχολιάζουν τραπεζικές πηγές,  αν και από την άλλη πλευρά, προκαλεί εντύπωση η "σπουδή" με την οποία αντικαταστάθηκε πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία.    

H επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας

Πριν από λίγο η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε επισήμως την παραίτηση του κ. Φραγκιαδάκη με ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρει:   

«Η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου ανακοινώθηκε η παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, ύστερα από τη συμπλήρωση πλήρους θητείας και εποικοδομητικής συνεργασίας τριών ετών.

Ο κ.Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ανέλαβε τη διοίκηση της Τράπεζας τον Μάρτιο του 2015 σε μία περίοδο κρίσιμη για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της χώρας, εκπληρώνοντας σημαντικό έργο για την επιτυχή εκτέλεση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

Η ολοκλήρωση της θητείας του κ. Φραγκιαδάκη στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου συμπίπτει με την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και την απόφαση της Τράπεζας να προχωρήσει τώρα σε επανασχεδιασμό της επιχειρησιακής της στρατηγικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στη διαμόρφωση και εφαρμογή νέας στρατηγικής και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης μιλώντας ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε και ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, διευκολύνοντας ταυτόχρονα την έναρξη της διαδικασίας διαδοχής.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κώστας Μιχαηλίδης ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου τον κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη για το σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτεύχθηκε κατά την τελευταία τριετία και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές του επιδιώξεις. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην άμεση έναρξη εφαρμογής νέου στρατηγικού σχεδίου μετεξέλιξης και εκσυγχρονισμού της Τράπεζας και του Ομίλου προς το συμφέρον των εργαζομένων, των μετόχων και της ελληνικής οικονομίας.

Ακολούθως, σύμφωνα με το Άρθρο 21 του Καταστατικού της Τράπεζας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την ανασυγκρότησή του σε σώμα και η σύνθεση του πλέον έχει ως εξής:

• κ. Κώστας Μιχαηλίδης, Πρόεδρος Δ.Σ., Μη εκτελεστικό μέλος

• κ. Παύλος Μυλωνάς, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος, ο οποίος και θα ασκεί τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση

• κ. Δημήτριος Δημόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος

• κα Marianne Økland, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

• κ. Claude Piret, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

• κ. Χάρης Μάκκας, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος

• κ. Andrew McIntyre, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος

• κα Eva Cederbalk, Μη εκτελεστικό μέλος

• κα Παναγιώτα Ιπλιξιάν, Εκπρόσωπος Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Ανακοίνωση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας 

"To Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παρακολουθεί στενά τις Διοικητικές εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία κατέχει το 40,39% του μετοχικού της κεφαλαίου. Το Ταμείο σέβεται τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης, το οποίο χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης του" σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, (ΤΧΣ).

Τι είναι το ΤΧΣ:Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2010 (Ν. 3864/2010) ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, το οποίο δεν ανήκει στο δημόσιο τομέα, διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, λειτουργεί αμιγώς κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και διέπεται από τις διατάξεις του ιδρυτικού νόμου όπως ισχύει. 

Σκοπός του ΤΧΣ είναι η συνεισφορά στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Το ΤΧΣ ενεργεί σε συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο Συνεννόησης της 15.3.2012, το σχέδιο του οποίου κυρώθηκε με το ν. 4046/2012 (Α’ 28) και από τη Συμφωνία Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της 19.8.2015, το σχέδιο της οποίας κυρώθηκε με το ν. 4336/2015 (Α’ 94), όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top