Άγριο κυνηγητό της εφορίας σε μισό εκατομμύριο πολίτες για χρέη άνω των 3.000 ευρώ

Πρόκειται για οφειλέτες έχουν αγνοήσει επιδεικτικά τις ειδοποιήσεις της ΑΑΔΕ

Άγριο κυνηγητό της εφορίας για χρέη άνω των 3.000

Άγριο φοροκυνηγητό σε 580.000 πολίτες που χρωστούν στην Εφορία ή στο Δημόσιο ποσά πάνω από 3.000 ευρώ και μέχρι στιγμής εξαπολύει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Πρόκειται για οφειλέτες έχουν αγνοήσει επιδεικτικά τις ηλεκτρονικές και άλλες ειδοποιήσεις και προειδοποιήσεις, ενώ στο στόχαστρο έχουν ήδη τεθεί 5.000 «μεγάλα ψάρια», εκ των οποίων το καθένα χρωστά πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ και συνολικά 70 δισ. ευρώ. 

Η ΑΑΔΕ έχει δημιουργήσει ειδικά προγράμματα ανάλυσης κινδύνου όπου πραγματοποιούνται ταυτόχρονες διασταυρώσεις και συγκρίσεις εισοδημάτων , δανείων καταθέσεων χρεών αυτοκινήτων, ακινήτων αλλά και ό,τι αλλού υπάρχει σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσω διοικητικής συνδρομής. 

Μάλιστα, τόσο για μικρότερα χρέη όσο και για υψηλότερα οι αρμόδιες υπηρεσίες τις ΑΑΔΕ θα προχωρούν σε τηλεφωνικές κλήσεις όπου μέσα στο 2018 αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100.000.

Για το 2018 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν 24.750 έλεγχοι από 63 εφορίες και ελεγκτικά κέντρα ενώ τα πρόστιμα που εκτιμάται ότι θα επιβληθούν θα ξεπεράσουν τα 3,2 δισ. ευρώ μέσω πραγματοποίησης 70.000 επιτόπιων ελέγχων για έκδοση αποδείξεων κτλ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, η επιλογή των προς έλεγχο επιχειρήσεων και επαγγελματιών γίνεται με κριτήριο αυτές να είναι ενεργές και οι έλεγχοι να μην επεκτείνονται πολλά χρόνια πίσω ή για πολλές μαζεμένες χρήσεις.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες στοχεύουν σε καινούργια χρέη που μπορούν να πληρώσουν οι οφειλέτες και δεν θέλουν. Σε όλους αυτούς η πρώτη προειδοποιητική βολή δίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,οι επόμενες αφορούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης , κατασχέσεις και μαζικούς πλειστηριασμούς (από 27 Απριλίου).

Όσον αφορά, εξάλλου, τα μικρότερα χρέη, δηλαδή όσα είναι κάτω από 3000 ευρώ, η ειδοποίηση γίνεται κυρίως μέσω email ενώ αν υπάρχουν λεφτά στον τραπεζικό λογαριασμό και αυτά ξεπερνούν τα 500 ευρώ , κατάσχονται αν δεν είναι δηλωμένος ως ακατάσχετος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top