Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη

Κόντρα για τα εθνικά θέματα, τους συλληφθέντες Έλληνες αξιωματικούς και την οικονομία

Κατηγορίες για τα εθνικά θέματα, τους δυο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, αλλά και για την οικονομία,  αντάλλαξαν σήμερα Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης

«Δεν απειλούμε κανέναν, αλλά την ίδια στιγμή δεν φοβόμαστε και κανέναν. Ας αφήσουν λοιπόν τις επιθέσεις και ας προχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατό σε μια κίνηση καλής θέλησης για την επίσπευση της επιστροφής των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη» τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.   

«Δεν θα είχα υποτιμήσει το περιστατικό και θα είχα κινητοποιήσει όλες τις διεθνείς συμμαχίες. Ο κ. Τσίπρας ό,τι έκανε το έκανε με μεγάλη καθυστέρηση» σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ.  

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Real Fm και στο Νίκο Χατζηνικολάου χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις κατά του Πάνου Καμμένου με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του για τους δυο Έλληνες αξιωματικούς,  αλλά και τον Ερντογάν τον οποίο χαρακτήρισε «τρελό».

 Αιχμές όμως για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ άφησε και ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο: «Δεν θέλουμε εμείς να είμαστε αυτοί οι οποίοι ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, αλλά όλοι ας καταλάβουν ότι κρίνονται από τις πράξεις και από τα αποτελέσματα των πράξεών τους» .

«Δεν είναι απλά ανίκανος, αλλά και επικίνδυνος» δήλωσε για τον υπουργό Άμυνας ο πρόεδρος της ΝΔ.   

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Όσον αφορά το Σκοπιανό ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια να επιλύσουμε διαφορές με βόρειους γείτονές μας στην Αλβανία, στην ΠΓΔΜ, χωρίς υποχωρήσεις από πάγιες εθνικές μας θέσεις και με αίσθημα εθνικής ευθύνης».

«θα εξετάσουμε την οποιαδήποτε συμφωνία,  αν και η κυβέρνηση δίχασε την κοινωνία και δημιούργησε αρνητικό υπόστρωμα για τη διαπραγμάτευση» δήλωσε για το ίδιο θέμα ο κ. Μητσοτάκης  

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ

Σχετικά με την οικονομία, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «αυτό που συζητάμε με τους θεσμούς είναι τις λεπτομέρειες μιας καθαρής εξόδου. Μιας εξόδου, δηλαδή, που δεν θα συνοδεύεται από νέες δεσμεύσεις, που δεν θα συνοδεύεται από νέο μνημόνιο».

«Καθαρή έξοδος δεν υπάρχει, είναι το νέο βρώμικο ψέμα του κ. Τσίπρα» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top