Δραγασάκης: Η προληπτική γραμμή δεν είναι λύση αλλά μετάθεση του προβλήματος

«Δεν έχω την αίσθηση ότι η ΕΚΤ ή το ΔΝΤ τάσσονται υπέρ»

Δραγασάκης: Η προληπτική γραμμή δεν είναι λύση

«Η συζήτηση για την προληπτική γραμμή δεν είναι λύση. Είναι μια μετάθεση του προβλήματος στο μέλλον» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και – πλέον – και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο euro2day.gr.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «πάντα ο δανεισμός του ESM θα είναι φθηνότερος από το δανεισμό της χώρας από τις αγορές. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνουμε αιωνίως σε μνημόνια και επιτηρήσεις;»

Ο κ. Δραγασάκης επισημαίνει ότι δεν έχει την αίσθηση πως «η ΕΚΤ ή το ΔΝΤ τάσσονται υπέρ» της προληπτικής γραμμής.

Όσον αφορά τα «κόκκινα δάνεια», σημειώνει πως «υπάρχει ένα οπλοστάσιο νέων εργαλείων για τη μείωση των “κόκκινων” δανείων» και δεν αποκλείει «την εκδοχή μιας bad bank, αν χρειαστεί να επιταχύνει ο ρυθμός απομείωσης των δανείων».

Για το σκάνδαλο Novartis, o κ. Δραγασάκης αναφέρει πως «υπάρχουν θεσμικά κενά που επέτρεψαν και κάλυψαν σκάνδαλα όπως η Novartis» και χαρακτηρίζει την υπόθεση «τοξική» τονίζοντας: «Δεν χαιρόμαστε να βλέπουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους να καταγγέλλονται».

Τέλος, για τις παραιτήσεις της Ράνιας Αντωνοπούλου και του Δημήτρη Παπαδημητρίου, τόνισε πως «έχουν προσφέρει στη χώρα, πολύ πριν ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικήσει την κυβέρνηση», προσθέτοντας πως οι παραιτήσεις τους «δείχνουν ήθος».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top