Βερναδάκης: Σκάνδαλο η Novartis αλλά δεν μπορεί να πει κανείς αν πιάνει πολιτικά πρόσωπα

Για Ίμια: Δεν έχουν να φοβηθούμε τίποτα

Βερναδάκης: Δεν ξέρουμε αν στη Novartis εμπλέκονται και π

«Είναι σαφές ότι υπάρχει σκάνδαλο πολύ μεγάλων διαστάσεων» στην υπόθεση Novartis δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μόνος τρόπος «να το εξακριβώσουμε και να το προσωποποιήσουμε, εάν μπορεί να προσωποποιηθεί, είναι να ακολουθήσουμε τη συνταγματική και τη νόμιμη διαδικασία».

«Ότι υπάρχει σκάνδαλο αυτό είναι δεδομένο. Εδώ υπάρχει κατασπατάληση τεράστιων πόρων, που ισοδυναμούν με ένα ή και δύο μνημόνια. Μην ξεχνάτε πως φαρμακευτική δαπάνη και δαπάνες Υγείας, εξοπλισμοί και υπερτιμολογήσεις στα κατασκευαστικά έργα είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες δημιουργίας του τεράστιου δημόσιου χρέους της χώρας, εκ των οποίων έχει προκύψει προφανώς πλουτισμός. Τώρα σε ποιους, κι αν πιάνει και πολιτικά πρόσωπα, αυτό είναι κάτι που προφανώς δεν μπορεί να το πει κανείς» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής για την υπόθεση, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι στόχος είναι να πέσει φως και «να μην κρύψουμε τίποτα στο χαλί χωρίς βεβαίως να επιδοθούμε σ' ένα κυνήγι μαγισσών».

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στο θέμα με τις προκλήσεις των Τούρκων στα Ίμια, λέγοντας πως «εμείς πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί» και «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top