Μ. Ιγνατίου: Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα-Τραμπ και το «δούναι-λαβείν» Ελλάδας-ΗΠΑ

Ποια είναι τα «καυτά» ζητήματα, τα ανταλλάγματα της ενίσχυσης της συνεργασίας και τι θα συμβεί με τη βάση της Σούδας

Στη στήριξη της Ελλάδας σε αρκετά ζητήματα από τις ΗΠΑ ( όχι μόνο στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας αλλά και στον τομέα της οικονομίας) την οποία σηματοδοτεί η ατζέντα της συνάντησης Τσίπρα –Τραμπ στον Λευκό Οίκο, αναφέρθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου και διευθυντής του mignatiou.com  σε απευθείας σύνδεση με την Ουάσιγκτον και σε συνομιλία του με την διευθύντρια ειδήσεων και  παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Μάρα Ζαχαρέα.

«Είναι ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει και η πλευρά των ΗΠΑ στη συνάντηση είναι  ότι παρίστανται  σε αυτοί ο  υπουργός Οικονομικών και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνατίου. «Θα νόμιζε κανείς ότι η συνάντηση είναι με την πρωθυπουργό της Βρετανίας ή της Γερμανίας» τόνισε ο  ίδιος, επικαλούμενος και την πολυετή εμπειρία του από την κάλυψη αντίστοιχων συναντήσεων.   

Όπως διευκρίνισε, σχετικά με την μεγάλη σημασία που αποδίδει η Ουάσιγκτον στη συνάντηση «ο λόγος είναι ένα και λέγεται  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντπογάν». Ο γνωστός δημοσιογράφος συμπλήρωσε ότι είναι έντονος ο εκνευρισμός των αμερικανών αξιωματούχων  με την κατάσταση που επικρατεί λόγω της στάσης της Τουρκίας όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις αλλά και στην ευρύτερη περιοχή (Συρία, Ιράκ).

 Σχετικά με το  θέμα της βάσης της Σούδας ο κ. Ιγνατίου επισήμανε ότι τις προηγούμενες εβδομάδες «είχε ανέβει πάρα πολύ» ως ζήτημα, αλλά «αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι ότι οι Αμερικανοί θέλουν πολυετή συμφωνία, και εμείς μονοετή».  

Επικαλέσθηκε όμως προσωπικές του πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες  ο Έλληνας πρωθυπουργός τελικά δέχεται 5ετή συμφωνία αλλά με ανταλλάγματα όχι μόνο στη διπλωματική στήριξη της Ελλάδας στα ζητήματα που την ενδιαφέρουν, αλλά και στο θέμα της οικονομίας και των επενδύσεων.        

       

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top