Τραμπ: Η Ελλάδα κάνει σπουδαία δουλειά – Τσίπρας: Στρατηγική η συνεργασία μας

Συνεργασία στον τομέα της άμυνας και οικονομία στο επίκεντρο - Νέα ενημέρωση 20:02

Σε εξέλιξη βρίσκεται  η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

«Άφιξη στον Λευκό Οίκο  και συνάντηση με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Donald Trump» έγραψε πριν από λίγο στον πρωθυπουργικό λογαριασμό στο twitter ο κ. Τσίπρας.   

 

 «H Ελλάδα κάνει σπουδαία δουλειά για να επιστρέψει στις αγορές και θα επιστρέψει» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, κατά την έναρξη της μεταξύ τους συνομιλίας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.        

«Συνεργαζόμαστε σε πολλούς και διάφορους τομείς όπως η αναβάθμιση του στόλου των αεροσκάφων F-16. Θα συζητήσουμε για επιπλέον τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς», ανέφερε επίσης ο Αμερικανός Πρόεδρος. 

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ντ. Τραμπ για την πρόσκληση και χαρακτήρισε  επoικοδομητική τη συνεργασία  των δύο κρατών, ενώ ανέφερε ότι και η συνάντηση διεξάγεται  για να συνεχιστεί αυτή η «στρατηγική συνεργασία» στη συγκεκριμένη συγκυρία, για την οποία « θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.   

«Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος εταίρος των ΗΠΑ και μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας,  ο οποίος ανέφερε επίσης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».   

Από την πλευρά του πάντως, στην αντιφώνησή του, ο κ. Τραμπ αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν με το Obama care και στην ανάγκη επίλυσής τους. 

Διαβάστε ακόμη: To flashback των επισκέψεων των Ελλήνων πρωθυπουργών στον Λευκό Οίκο - Όταν η Αμαλία Μεγαπάνου - Καραμανλή μάγεψε τις ΗΠΑ

Στο επίκεντρο της συνάντησης  βρίσκεται ο ρόλος της Ελλάδας στη σταθερότητα της νοτιοανατολικής Μεσογείου και η διεύρυνση της αμυντικής συνεργασίας σε ζητήματα όπως η παραχώρηση της βάσης της Σούδας, όπως επίσης το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τα δύο «αγκάθια» που παραμένουν ανεπίλυτα επί δεκαετίες, το Κυπριακό και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Τη συνάντηση αναμένεται να απασχολήσει ακόμα το ζήτημα της  εξόδου από την κρίση και η απομείωση του ελληνικού χρέους, όπως και η προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.  

PHOTOS: AP IMAGES 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων εδώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top