Προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων θέλει να κάνει η κυβέρνηση

«Αγκάθι» η αντίδραση των θεσμών

Με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές, η κυβέρνηση το 2016 μπορούσε να κάνει μία μόλις πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο. Όμως οι αριθμοί δείχνουν διαφορετική εικόνα. Ότι ουσιαστικά.... ένας φεύγει, ένας έρχεται, καθώς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, πέρυσι αποχώρησαν 9810 δημόσιοι υπάλληλοι - κυρίως λόγω συνταξιοδότησης - και φαίνεται ότι προσλήφθηκαν 8211. 

Οι περισσότερες προσλήψεις,  σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αφορούν κυρίως τον τομέα του μεταναστευτικού, όπου υπήρχε μεγάλη πίεση από τους εταίρους, για επιτάχυνση των διαδικασιών. Όμως αφορούν και τον τομέα της Υγείας, για τον οποίο οι θεσμοί έχουν, επίσης, συμφωνήσει για προσλήψεις, κατά παρέκκλιση της συμφωνίας. Αυτό η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να πετύχει και με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων.

Οι προσλήψεις είναι πολύ περισσότερες στη διάρκεια της χρονιάς, αλλά δεν φαίνονται στο τέλος, καθώς οι περισσότερες αφορούν πενταμηνίτες ή οκταμηνίτες συμβασιούχους, των οποίων οι συμβάσεις συνήθως λήγουν πριν από τα Χριστούγεννα.

Πάντως το 2016, με βάση τα επίσημα στοιχεία, ήταν η χρονιά με τις περισσότερες προσλήψεις της τελευταίας εξαετίας, καθώς οι 8211 αποτελούν ρεκόρ επί μνημονίου. Το '15 έγιναν 4437, το '14 , που ήταν εκλογική χρονιά, 5349 και το '13... 2170. Σε κάθε περίπτωση επειδή η διόγκωση του Δημοσίου, οδήγησε στην κρίση, είναι επιβεβλημένο όσες θέσεις επιτρέπεται να καλυφθούν , να αφορούν χρήσιμους και παραγωγικούς τομείς , για τη σωστή λειτουργία του κράτους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top