Μητσοτάκης: Πρώτα έσχιζαν τα μνημόνια και τώρα τα ψηφίζουν και με τα δύο χέρια

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ - Πρώτη ανάρτηση 19.40

«Δεν θα το σκεφθούν πολύ, δεν θα διστάσουν να ψηφίσουν και με τα δύο χέρια  τα μνημόνια που έσχιζαν δυο-δυο και έτσι θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε ποτέ η χώρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για  το πολυνομοσχέδιο, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το περιεχόμενο της συμφωνίας.     

«Η Ελλάδα θα είχε βγει οριστικά στις αγορές αν δεν έριχναν την προηγούμενη κυβέρνηση»   

Όπως πρόσθεσε «πριν 2,5 χρόνια,  με την βοήθεια της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ» έπεσε η προηγούμενη κυβέρνησης, «η οποία είχε βγει ήδη δύο φορές στις αγορές το 2014 και ετοιμαζόταν για μόνιμη έξοδο στις αγορές το 2015,  έχοντας ως δίχτυ την προληπτική  γραμμή στήριξης».  

«Η ελληνική κοινωνία εμβρόντητη παρακολουθεί την πατρίδα μας να μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας και μάλιστα χωρίς ημερομηνία λήξης. Εάν Τσίπρας και Καμμένος δεν είχα κάνει όσα έκαναν, η Ελλάδα σήμερα θα είχε επανέλθει στην ανάπτυξη και θα συζητούσαμε σήμερα για το πώς θα μπορούσαμε να χτίσουμε όλοι μαζί το κοινό μας μέλλον αντί να  βρισκόμαστε στις στάχτες που η ίδια δημιούργησε» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, o oποίος υπενθύμισε ότι σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι δεν θα λάβει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα.      

  Από το “go back, κυρία Μέρκελ”, στο “βοήθεια, κυρία Μέρκελ”» 

Σε μια ακόμη επισήμανση της αλλαγής τακτικής της κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «από το “go back, κυρία Μέρκελ”, πήγαμε στο “βοήθεια, κυρία Μέρκελ”» ο οποίος την κατηγόρησε επίσης ότι παγιδεύει  τη χώρα σε μέλλον χωρίς προοπτική.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε την κυβέρνηση και για απόπειρα παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη. «Έχετε καταστήσει το Σύνταγμα της χώρας, κουρελόχαρτο για να παραμείνει στην εξουσία» ισχυρίσθηκε.  

«Κάνατε την αποτυχία σας τέταρτο μνημόνιο»

«Κάνατε την αποτυχία σας τέταρτο μνημόνιο»  ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα τον οποίο κάλεσε να ψηφίσει την τροπολογία της ΝΔ για απόδοση μέρους του υπερπλεονάσματος στην κοινωνία. «Δεν το κάνετε όμως κύριε κ. Τσίπρα, πρώτον για να μην φανεί ότι υιοθετείτε τις προτάσεις της ΝΔ και δεύτερον γιατί δεν είστε σίγουροι για το πώς θα πάνε  τα δημόσια έσοδα  φέτος».

«Οι αποφάσεις για το χρέος είναι ειλημμένες»  

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι οι αποφάσεις για το χρέος είναι ειλημμένες από τους δανειστές, από την θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης ήδη, αλλά επέρριψε ευθύνες και σε αυτούς:          

«Οι πιστωτές μας έχουν μεγάλη ευθύνη που αυτή η υπόσχεση δεν έχει γίνει πράξη.  Αλλά έχετε κι εσείς ευθύνη που πήγατε να τινάξετε την χώρα στον αέρα».

Και σμόκιν στην παραλία, όχι μόνο γραβάτα!   

Κάλεσε επίσης τον κ. Τσίπρα «να μην λέει άλλα ψέματα ότι δεν θα εφαρμόσετε δήθεν άλλα μέτρα, αν δεν λυθεί το θέμα  του χρέους. Πουθενά στις 1.000 σελίδες δεν υπάρχει τέτοια φράση.  Αντίθετα υπάρχει ή φράση ότι είναι εκκίνηση για τις αποφάσεις για το χρέος. Με άλλα  λόγια  ψηφίστε πρώτα και μετά θα δούμε για το χρέος». Για το ίδιο θέμα πρόσθεσε αιχμηρά: «Για την γραβάτα, κύριες Τσίπρα είστε ικανός να βάλετε και σμόκιν στην παραλία για να μασκαρέψετε τα ψέματα που λέτε!».  

«Λαός και ιστορία δεν θα δείξουν καμία επιείκεια για τη σημερινή διακυβέρνηση. Υπάρχει άλλος δρόμος και θα τον περπατήσουνε όλοι μαζί. Με ένα άλλο μείγμα πολιτικής με μείωση φόρων,  με συμμάζεμα του κράτους και με επενδύσεις για  να επιστρέψουν όσοι έφυγαν κατά τη διάρκεια της κρίσης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, που συμπλήρωσε ότι  «οι Έλληνες δεν θέλουν μια Ελλάδα που ζει με συσσίτια και επιδόματα».

Σχετικά με τα πλεονάσματα ανέφερε ότι «θα διεκδικήσουμε μικρότερα πλεονάσματα από αυτά που έχετε δεσμεύει τη χώρα. Δεν θα προσέλθουμε στις συζητήσεις ως επαίτες αλλά ως ισότιμοι  εταίροι».

Μόνο οι κομματικοί στρατοί και κάποιοι νταβατζήδες χαίρονται για την παραμονή σας στην εξουσία       

Η Ελλάδα δεν αξίζει να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με το τέταρτο μνημόνιο του κ. Τσίπρα  υποστήριξε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης: 

«Οι κομματικοί σας στρατοί είναι οι μόνοι ικανοποιημένοι από την παραμονή σας στην εξουσία και κάποιοι νταβατζήδες!  Γιατί ορισμένες αναφορές έχουν διαχρονική αξία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης παραπέμποντας στην παλαιότερη ρήση του Κώστα Καραμανλή. 

Κατέληξε στην ομιλία του ο  πρόεδρος της ΝΔ: «Το τέταρτο μνημόνιο είναι αποκλειστικά δικό σας, μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου.  Αποκλειστικά δικό σας, αποκλειστικά δική σας η ευθύνη».   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top