Δείτε τι κρύβουν τα ΨΙΛΑ γράμματα του πολυνομοσχεδίου

Καταργείται το επίδομα ανεργίας για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας... μεταξύ αυτών

Δείτε τι κρύβουν τα ΨΙΛΑ γράμματα του πολυνομοσχεδίου

Το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα που μπαίνουν προς ψήφιση στη Βουλή στις 19 Μαΐου, και ήδη από την αντιπολίτευση αποκαλείται «4ο μνημόνιο» έχει ψιλά γράμματα… που κρύβονται πίσω από τις 940 σελίδες του.

Μερικά από αυτά τα ψιλά γράμματα, που εμπεριέχουν μεγάλες αλήθειες είναι:

-Στις εμπορικές αξίες θα βγάζει στο σφυρί τα ακίνητα η εφορία αντί για τις αντικειμενικές (το άδικο είναι όμως ότι θα συνεχίσει να τα φορολογεί στις αντικειμενικές)

-Παράταση τριών ετών στην εγκατάσταση POS στην αγορά

-Μόνο μέσω  τράπεζας δωρεές άνω των 500 ευρώ σε κόμματα. Ονομαστικά τα κουπόνια άνω των 50 ευρώ

-Καταργούνται επιδόματα που λαμβάνουν οι πολίτες με χαμηλά εισοδήματα επειδή θα λαμβάνουν το ΚΕΣ

-καταργείται το επίδομα ανεργίας για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας

-Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων θα γίνονται Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή από τις 10 έως 2 ή από 2 έως 6 το απόγευμα

-Καταργείται το αφορολόγητο της βουλευτικής αποζημίωσης

-Δεν επιτρέπονται αυτόματοι πωλητές τσιγάρων στον κύριο χώρο ή στην είσοδο εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης. Θα είναι πίσω από τα ταμεία και θα υπάρχει πρόσβαση μόνο με τη συνοδεία προσωπικού (γίνεται για προστασία των ανηλίκων)

-Με το μεσοπρόθεσμο που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο προεξοφλείται η εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος αφού η δαπάνη για τόκους δεν ξεπερνά τα 6,8 δις ευρώ ή 3,3% του ΑΕΠ (όσο είναι δηλαδή και το πλεόνασμα ώστε να μην χρειαστεί να δανειζόμαστε για πληρωμή των τόκων).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top