Τσίπρας στη Λαγκάρντ: Αν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα δεν θα εφαρμοσθούν τα μέτρα

Αλλά υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων για το χρέος

Τσίπρας στη Λαγκάρντ: Αν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα δεν θα εφαρμοσθούν τα μέτρα

Στην περίπτωση που δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα  τα συμφωνημένα μέτρα δεν θα εφαρμοσθούν το 2019- 2020, φέρεται να διαμήνυσε  ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  κατά τη σημερινή τους συνάντηση, στο περιθώριο του Φόρουμ, «Belt and Road» στο Πεκίνο.

Προηγουμένως η Κριστίν Λαγκάρντ είχε αναφέρει στον Έλληνα πρωθυπουργό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι αν το Βερολίνο δεν συμφωνήσει σε εφικτό δημοσιονομικό «μονοπάτι», τότε το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα η Λαγκάρντ επισήμανε ότι αν ο Σόιμπλε επιμείνει στο ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους δεν μπορεί να συμφωνηθεί ένα εφικτό δημοσιονομικό «μονοπάτι» μετά το 2018 και τότε το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα.

Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός αντέτεινε ότι σε μια τέτοια περίπτωση που το Ταμείο αποχωρήσει, τα μέτρα που θα ψηφισθούν μέσα στην εβδομάδα, δεν θα τύχουν εφαρμογής το 2019- 2020.

Ταύτιση απόψεων για το χρέος   

Απόλυτη ταύτιση  απόψεων διαπιστώθηκε, πάντως μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Κριστίν Λαγκάρντ στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.  

Τσίπρας και Λαγκάρντ συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει τώρα η λύση για την ελάφρυνση χρέους, με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων άμεσα. «Είναι απαραίτητη μια τέτοια εξέλιξη, ώστε να ξεδιπλωθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας» υπογραμμίσθηκε στη συνάντηση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.    

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top