Τι είπαν Τσίπρας και Μακρόν στην τηλεφωνική τους επικοινωνία

Ευχές αλλά και υπενθύμιση της στάσης της κυβέρνησης Ολάντ απέναντι στην Ελλάδα

Τι είπαν Τσίπρας και Μακρόν στην τηλεφωνική τους επικοινωνία

Mε τον νικητή του πρώτου  γύρου των  προεδρικών εκλογών στη Γαλλία,  Εμανουέλ Μακρόν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο Έλληνας  πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Μακρόν για το αποτέλεσμα, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη μάχη του β΄ γύρου απέναντι στην Άκρα Δεξιά και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με την εκλογή του θα υπάρξει συνέχεια στις στενές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας  η οποία διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, ο κ. Μακρόν ανέφερε  στον κ. Τσίπρα ότι στήριξε από την αρχή ως υπουργός του Φρανσουά Ολάντ, τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και  υποστήριξε την ανάγκη να αλλάξει η στάση απέναντι στην Ελλάδα.

«Είναι βέβαιο ότι αν εκλεγώ θα δουλέψουμε στενά μαζί να κάνουμε την Ευρώπη να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της γενιάς μας», φέρεται να επισήμανε επίσης ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top