Τα «καρφιά» ανάμεσα σε Τσίπρα και Κουτσούμπα στα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη

Για «ριψάσπιδες του εργατικού κινήματος» μίλησε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ – Τι απάντησε o πρωθυπουργός

Εγκαίνια με "καρφιά" για τους αγώνες της Αριστεράς έγιναν σήμερα στην Αμαλιάδα και στο μουσείο "Νίκος Μπελογιάννης". Πρωταγωνιστές ο Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πρώτος ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ  στην ομιλία του πέταξε εμμέσως πλην σαφώς “καρφιά”  για τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καθώς μίλησε για «ριψάσπιδες του εργατικού κινήματος» που συνθηκολόγησαν με τον καπιταλισμό

 "Φτάνουν σε σημείο ορισμένες φορές να πλασάρουν τον συμβιβασμό αυτό μιλώντας για επαναστάσεις και ανατροπές, εμφανίζοντας τον εαυτό τους ως συνεχιστές της εαμικής παράδοσης"  υποστήριξε ο  κ. Κουτσούμπας.

Ο πρωθυπουργός σήκωσε αμέσως το γάντι, λέγοντας : "Ναι,  στο δημοκρατικό πλαίσιο χωράνε συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Τις διεξάγουμε όμως τιμώντας την ιστορία μας αλλά τις διεξάγουμε κοιτάζοντας μπροστά και όχι πίσω".

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν καταθέσει και οι δύο στεφάνι στην προτομή του Νίκου Μπελογιάννη.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης των εγκαινίων, οι δύο αρχηγοί αντάλλαξαν μόνο μερικές κουβέντες. Κατά την ξενάγησή τους στο μουσείο ο Δημήτρης Κουτσούμπας άφησε τα γάντια και το όπλο με τη θήκη του  Νίκου Μπελογιάννη, για να ακολουθήσει ο διάλογος:

ΤΣΙΠΡΑΣ: "Πώς  βρέθηκαν στα χέρια σας;"

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: "Είναι ολόκληρη ιστορία...Το κρύβανε οι αγωνιστές...και γι'αυτό δεν πρέπει ποτέ να χαθεί".

Κατά την είσοδο του πρωθυπουργού στο μουσείο,  άλλοι τον χειροκροτούσαν και άλλοι φώναζαν συνθήματα εναντίον του,  ενώ ο συγγραφέας και συγκρατούμενος του Νίκου Μπελογιάννη, Τάκης Λαζαρίδης ήταν ακόμη πιο επικριτικός

"Ο Τσίπρας αφου δεν έχει άρτο, προσφέρει θέαμα. Είναι άλλη μια καπηλεία των αγώνων και των θυσιών των απλών αγωνιστών" δήλωσε στον Alpha 989.

Στα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης "Νίκος Μπελογιάννης", μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο δήμαρχος Ήλιδας ο οποίος διάβασε και μήνυμα του γιου του κομμουνιστή αγωνιστή, ενώ  παρέστη και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top