Στη Βουλή έστειλε ο Κοντονής τη δικογραφία για το Ντυνάν

Θα κληθεί να αποφανθεί για τις τυχόν ευθύνες πρώην υπουργών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που φέρονται να ενεπλάκησαν στην αλλαγή ιδιοκτησίας του νοσοκομείου

Η Βουλή θα κληθεί να αποφανθεί για τις τυχόν ευθύνες πρώην υπουργών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που φέρονται να ενεπλάκησαν στην αλλαγή ιδιοκτησίας του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν μετά από καταγγελίες του προσωρινά κρατούμενου πρωην προέδρου του, Ανδρέα Μαρτίνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «ο κ. Σταύρος Κοντονής διαβίβασε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων τη δικογραφία με Α.Β.Μ. ΕΔ 2014/338 που σχηματίστηκε για την υπόθεση “Ερρίκος Ντυνάν”. Για την υπόθεση επισυνάπτεται πλήρης φάκελος από την  Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς με την οποία εξετάζεται  η διερεύνηση  ποινικών ευθυνών των πρώην Υπουργών Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζου και Μαυρουδή Βορίδη».

Η δικογραφία σχηματίστηκε από την Εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου και δρομολογήθηκε η αποστολή της στο Κοινοβούλιο μετά την  κατάθεση που έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο στην εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης.

Η έναρξη της δικαστικής διερεύνησης -όπως ήταν αναμενόμενο- «σκόνταψε» σε τυχόν ευθύνες υπουργών αφού σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Μαρτίνης οι πρώην υπουργοί ουσιαστικά  συνέδραμαν στην εκχώρηση αντί πινακίου φακής του νοσοκομείου ζημιώνοντας μάλιστα το ελληνικό δημόσιο.

Ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος που ξεκίνησε την διενέργεια της έρευνας, λόγω των καταγγελιών σε βάρος των τριών υπουργών,την σταμάτησε και ζήτησε την αποστολή της στη Βουλή «αμελλητί» όπως ορίζει ο νόμος.

Η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για τις τυχόν ευθύνες τους, οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν έχουν υποπέσει στη δαγκάνα της παραγραφής. 

Τι απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Με ένα tweet τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Ο έλεγχος ευπρόσδεκτος και η προσπάθεια τους να πιαστούν από την κατάθεση του προφυλακισθέντος Μαρτίνη αξιοθρήνητη» έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top