Ντάισελμπλουμ: Η εμπιστοσύνη εξακολουθεί να είναι πρόβλημα με την Ελλάδα!

Δήλωσε ότι έχει «πιο θεμελιώδη προβλήματα» από τις άλλες χώρες που μπήκαν σε μνημόνια

Ντάισελμπλουμ: Η εμπιστοσύνη εξακολουθεί να είναι πρόβλημα με την Ελλάδα!

Η Ελλάδα έχει «πιο θεμελιώδη προβλήματα, οικονομικά και θεσμικά» από τις άλλες  χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας ότι «η εμπιστοσύνη εξακολουθεί να είναι ένα βασικό ζήτημα», κατά την ομιλία του  σε εκδήλωση που διοργάνωσε η βελγική εφημερίδα L' Echo στις Βρυξέλλες

Όπως διευκρίνισε ο Ντάισεμπλουμ , αναφέρεται στην «εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών μελών του ευρώ, αλλά και στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών στη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας».

Ο επικεφαλής του Eurogroup πρόσθεσε πάντως  ότι η ελληνική κρίση «από τη στιγμή που έπιασε πάτο» το καλοκαίρι του 2015, έχει εισέλθει σε φάση αποκλιμάκωσης.

«Έχουμε εισέλθει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις ελληνικές αρχές στο τρίτο πρόγραμμα. Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει και η συνεργασία προχωρά, αν και όχι τόσο γρήγορα όσο πολλοί, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής κυβέρνησης, θα ήθελαν», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top