Θαμμένα στο χιόνι 700 εκ. ευρώ από την ΕΕ για το προσφυγικό!

Το σχόλιο της Κ. Μακρή για τους υποσιτισμένους πρόσφυγες στο Ελληνικό και την κλειδωμένη αποθήκη

Τους επίσημους αριθμούς από την Ευρώπη για τα χρήματα που έχει λάβει η Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού σχολίασε η Κάτια Μακρή,  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.  

Όπως  τόνισε,  η Ελλάδα έχει λάβει  ήδη 500 εκ. ευρώ από το ένα δις ευρώ που έχει εγκριθεί έως το 2020.  Από τα συγκεκριμένα ποσά, τα 175 εκ. ευρώ  πήραν τα υπουργεία και τα υπόλοιπα 325 εκ. ευρώ ΜΚΟ κλπ.  Σε αυτά πρέπει να προστεθούν  και 185 εκ. ευρώ που δόθηκαν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ  και σε ΜΚΟ  για τη βελτίωση των υποδομών για το κρύο, ανεβάζοντας  το συνολικό ποσό στα 700 εκ. ευρώ.

«Μπορείτε να μου πείτε πού τα βλέπετε αυτά τα χρήματα; Ποιος τα διαχειρίζεται  και με τι έλεγχο;  Υποτίθεται ότι δόθηκαν απευθείας στις ΜΚΟ που η Αθηνά πιστοποίησε,  επειδή το κράτος δεν μπορούσε να απορροφήσει γρήγορα τα χρήματα. Τις παρακολουθεί κανείς αυτές τις ΜΚΟ;» διερωτήθηκε η Κ. Μακρή.   

Η σχολιάστρια του Star, αναφέρθηκε επίσης στη συνομιλία της με τον κ. Κωνσταντάτο, Δήμαρχο Ελληνικού,  όπου είναι 2.500 άνθρωποι στο "Κέντρο Φιλοξενίας":  «Μου έλεγε λίγο πριν μπούμε στο δελτίο ότι τα παιδάκια κυκλοφορούν γυμνά και ξυπόλητα, ότι είναι όλοι υποσιτισμένοι την ίδια στιγμή που στο γήπεδο μπάσκετ υπάρχουν τόνοι τροφίμων και ρούχα από τις δωρεές εταιριών και του κόσμου. Κι είναι εκεί μια ΜΚΟ Δανών -40 που πηγαίνουν κάθε πρωί με λεωφορειάκι - και Έλληνες αλληλέγγυοι που δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει αυτή την αποθήκη»!

Κατέληξε η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της:

«Τώρα αυτό είναι κράτος; Αυτή είναι η ανθρωπιστική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης που ονειρεύεται μια κυβέρνηση αριστερή; Φαντάζομαι όχι. Αλλά προφανώς ή δεν θέλουν η δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να το αλλάξουν».   

«Θα ήμασταν για γέλια ως κράτος, αλλά δυστυχώς είμαστε για κλάματα», σχολίασε επίσης η Μάρα Ζαχαρέα.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top