Σενάρια για πρόωρες εκλογές! Τι συζητούν στο Μαξίμου - Ποιοι τις θέλουν και ποιοι λένε όχι

Γιατί η 17 Μαρτίου είναι ημερομηνία-κλειδί;

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών, το οποίο έβαλε στο τραπέζι ο Αλέξης Τσίπρας χθες στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως ήρθε για να μείνει.

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη πήραν τη σκυτάλη μία ημέρα μετά, δείχνοντας ότι το σενάριο είναι υπαρκτό και έχει μάλιστα πολιτικό βάθος στον κυβερνητικό σχεδιασμό και πολλούς θιασώτες στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια.

Ο Πάνος Σκουρλέτης είπε σήμερα στον Real FM είπε ότι εκλογές μπορεί να γίνουν αν δεν κλείσει η συμφωνία, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε στην Wall Street Journal ότι εκλογές μπορεί να γίνουν εφόσον βγει το χειρότερο σενάριο για το χρέος και την ανάκαμψη.

Το σενάριο των εκλογών λοιπόν έρχεται σαν απόρροια της αβεβαιότητάς για το αν θα κλείσει η πολιτική συμφωνία και -όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιώργος Δραγασάκης- η συμφωνία θα πρέπει να κλείσει χωρίς νέα μέτρα.

Έτσι, αφού όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν ως τις αρχές του 2017, δεν αποκλείονται ακόμη και εκλογές με λίστα, κάτι που ισχύει ως τις 17 Μαρτίου, καθώς έτσι δεν θα έχουν και μεγάλες δαπάνες οι βουλευτές.

Προφανώς δεν είναι άσχετες με αυτά τα σενάρια και οι περιοδείες που έχουν αύριο και μεθαύριο στην Θράκη και την Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας και στην Ήπειρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top