Γιατί ο πρωθυπουργός έφερε και πάλι στο προσκήνιο το σενάριο των πρόωρων εκλογών

Το ερώτημα που απευθύνεται στους δανειστές για το αν θέλουν κάλπες στην Ελλάδα

​Mε το σήριαλ της διαπραγμάτευσης να εξελίσσεται σε θολά νερά, ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε την λεγόμενη πολιτική διαπραγμάτευση στο προσκήνιο κι έτσι έβαλε, με την ομιλία του στην κοινο��ουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά, από τον Σεπτέμβριο του 2015, στο τραπέζι, το θέμα των εκλογών.

Όπως σχολίασε ο επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του Star Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα, η κυβέρνηση έδειξε δύο δρόμους: Ο ένας προβλέπει κλείσιμο μιας συμφωνίας που μπορεί να αντέξει πολιτικά η κυβέρνηση με ανταλλάγματα για το χρέος, ποσοτική χαλάρωση και επικαιροποιημένο μνημόνιο. Ο δεύτερος δρόμος, αν αποτύχει η διαπραγμάτευση, οδηγεί σε εκλογές και σε 4ο μνημόνιο. Μνημόνιο θα έχουμε, δηλαδή, είτε κλείσει τώρα η διαπραγμάτευση είτε όχι. Η νέα παράμετρος σε αυτό το μπρα ντε φερ, είναι το σενάριο των εκλογών.

Όσον αφορά το γιατί θέτει τώρα το θέμα των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας, ο Π. Μποτσαράκος σχολίασε:

«Γιατί προφανώς το αντιμετωπίζει πια σαν μια εναλλακτική στο σχεδιασμό του. Και απευθύνεται εντός κι εκτός. Στους βουλευτές του, για να καταλάβουν ότι υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουν την έδρα τους αν δεν στηρίξουν την κυβέρνηση. Και εκτός, στους δανειστές και κυρίως στην Γερμανία. Τους λέει δηλαδή ότι αν επιμείνετε στη σκληρή γραμμή οδηγείτε τη χώρα στις κάλπες».

Όπως πρόσθεσε, το ερώτημα τώρα είναι: «Οι δανειστές θέλουν ή δεν θέλουν εκλογές ή μήπως δεν τους νοιάζει; Στους επόμενους δέκα μήνες πάντως στήνονται κάλπες σε Ιταλία, Αυστρία, Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία. Οι εξελίξεις θα κριθούν κι απ' το ποιον προτιμούν για συνομιλητή μπροστά στους δικούς τους ψηφοφόρους οι δανειστές, τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top