ΣΑΛΟΣ με δημοσίευμα ότι ο Λαλιώτης ζητά διαγραφή Βενιζέλου-Το διαψεύδει ο ίδιος

ΦΩΤΙΑ στους κόλπους του κόμματος

ΣΑΛΟΣ με δημοσίευμα ότι ο Λαλιώτης ζητά διαγραφή Βενιζέλου-Το διαψεύδει ο ίδιος

​Δημοσίευμα εφημερίδας που υποστήριζε ότι εισηγείται στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τη διαγραφή του Ευάγγελου Βενιζέλου διαψεύδει ο Κώστας Λαλιώτης.

Ο κ. Λαλιώτης χαρακτηρίζει αποκυήματα φαντασίας όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα σημειώνοντας ωστόσο πως «εάν κάποιοι θέλουν να διαχωρίσουν τη θέση τους και να φύγουν είναι δικός τους λογαριασμός, έχοντας πάντα την απόλυτη ευθύνη των λόγων και των πράξεών τους».

«Δεν έχω εισηγηθεί ποτέ είτε στη Φώφη Γεννηματά είτε σε κανέναν άλλον τη διαγραφή του οποιουδήποτε στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο τη διαγραφή του Ευάγγελου Βενιζέλου. Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν είναι μόνο αναντίστοιχο με την αλήθεια αλλά θα ήταν και ιστορικό παράδοξο» αναφέρει, υπενθυμίζοντας ότι «κατά τη δύσκολη συγκυρία και την κρίσιμη καμπή του 1989» ο ίδιος είχε «καταλυτική συμμετοχή και καθοριστική συμβολή για να αναμιχθεί ενεργά με την πολιτική και για να ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ και στην πρώτη γραμμή δράσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος». Υποστηρίζει ακόμη ότι «η θέση του ως μάχιμου και δημιουργικού πολιτικού βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, γι' αυτό έχει τιμηθεί πολλές φορές σε υψηλά και ύψιστα πολιτικά και κομματικά αξιώματα από το 1993 έως σήμερα».

Ο κ. Λαλιώτης αφήνει αιχμές για όσα στελέχη ακολουθούν προσωπικές στρατηγικές καθώς όπως λέει «επιμένουν μέσα από έναν αέναο διαλυτικό κύκλο αποσκιρτήσεων, διαγραφών και διασπάσεων στην άγονη γραμμή των προσωποπαγών Σχηματισμών, των 'μικροαρχηγικών' Κινήσεων, των Ομίλων προβληματισμού και δεξαμενών σκέψης,των θνησιγενών μορφωμάτων, των ατελέσφορων προσωπικών πρωτοβουλιών και των θεμιτών αλλά άμετρων φιλοδοξιών 'αδικαίωτων' ηγετών». «Κατά τη γνώμη μου είναι κρίμα τόσα αξιόλογα πρόσωπα να αναλώνουν την ενέργειά τους και την αξία τους σε μοναχικά μονοπάτια, σε αδιέξοδους «μικρομεγαλισμούς», σε απωθητικούς ναρκισσισμούς με όλες τις συνακόλουθες αυταπάτες», προσθέτει.

Για την πορεία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημειώνει ότι οι θέσεις του «είναι διαχρονικά γνωστές, διαφανείς και σαφέστατες». «Η κατοχύρωση και ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Κεντροαριστεράς ως Δημοκρατικού και Προοδευτικού Πόλου συνδέεται άρρηκτα και αδιαπραγμάτευτα με τον αυτόνομο λόγο του, την αυτοδύναμη στρατηγική του και τον καταλυτικό διακριτό ρόλο του» σημειώνει, συμπληρώνοντας πως αυτό προϋποθέτει «σαφείς ιδεολογικές και πολιτικές οριοθετήσεις, σαφείς προγραμματικές θέσεις και αντιπαραθέσεις, τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη Ν.Δ.».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top