Πάρτε μέτρα για να σας δώσουμε ελάφρυνση του χρέους, λένε οι δανειστές!

Δύσκολο το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης στις 5 Δεκεμβρίου

Πάρτε μέτρα για να σας δώσουμε ελάφρυνση του χρέους, λένε οι δανειστές!
Ολοένα και απομακρύνεται το ενδεχόμενο για συμφωνία για την β’ αξιολόγηση στο Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου, καθώς οι εκκρεμότητες είναι πολλές ακόμη.
Έτσι, βγαίνει από το συρτάρι το… plan B για κλείσιμο της αξιολόγησης μέχρι τη νέα συνάντηση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης, στις 23 Ιανουαρίου 2017.
Όπως εκτιμάται, εάν η δεύτερη αξιολόγηση κλείσει στις 23 Ιανουαρίου, τότε είναι πολύ πιθανόν να οριστικοποιηθούν και τα μέτρα για το χρέος σε βραχυπρόθεσμο (μόνο) ορίζοντα.
Αυτό το -αισιόδοξο- σενάριο, θα άνοιγε την πόρτα και για συμμετοχή της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, η οποία ξεκινά στις 9 Μαρτίου. Ωστόσο, διόλου απίθανο δεν είναι το ενδεχόμενο (το αντίθετο, μάλιστα) οι δανειστές να ζητήσουν μέτρα για να δώσουν... μέτρα ελάφρυνσης για το χρέος.
Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Δεκεμβρίου συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ για να αξιολογήσει το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Δεδομένου ότι θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει κάποια απόφαση για το χρέος στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, οι πιθανοί δρόμοι είναι δύο: ή αναβολή ή… αρνητική έκθεση.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top