Επανεμφάνιση Σαμαρά: Σκληρά βέλη για Τσίπρα – Τι είπε ενόψει της επίσκεψης Ομπάμα

«Καμία σκέψη συνεργασίας της ΝΔ με τον Τσίπρα – Οδήγησε την Ελλάδα σε νέο μνημόνιο, αν και ήταν αχρείαστο»

Σ��ληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος -μιλώντας στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης- εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα.

«Ήρθε τάζοντας “ελπίδα” κι έφερε τη μεγαλύτερη απογοήτευση. Ηρθε διακηρύσσοντας πως θα σχίσει τα μνημόνια. Κι έφερε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο! Ενώ ήδη μας προετοιμάζει για το τέταρτο. Ήλθε υποσχόμενος τη 13η σύνταξη. Κι έκοψε και τη 12η! Ηρθε καμαρώνοντας ότι "θα βαράει τα νταούλια να χορεύουν οι αγορές", αλλά τελικά βαράει τους… Ελληνες και τον χορεύουν οι αγορές! Ύστερα παραδέχθηκε πως… δεν τα είχε υπολογίσει καλά, ότι δεν ήξερε τι γίνεται στην πραγματικότητα, κι ότι είχε ψευδαισθήσεις κι αυταπάτες!» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ήρθε υποσχόμενος τη 13η σύνταξη. Κι έκοψε και τη 12η! Ήρθε καμαρώνοντας ότι... θα βαράει τα νταούλια να χορεύουν οι αγορές, αλλά τελικά βαράει τους... Έλληνες και τον χορεύουν οι αγορές».

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ξαναέβαλε την Ελλάδα στην κρίση» και σε νέο μνημόνιο «παρότι ήταν αχρείαστο», ενώ ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν έχει «καμία σκέψη συνεργασίας» με την κυβέρνηση Τσίπρα: «Κάθε σκέψη για συνεργασία μαζί του, διασπά την ενότητα του λαού, ενθαρρύνει την αλαζονεία του Τσίπρα και δίνει συγχωροχάρτι στα τεράστια σφάλματά του. Κι αυτό δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να το κάνουμε».

«Ο Κυριάκος μπορεί να ξαναφέρει την Ελλάδα εκεί που την είχαμε φτάσει στα τέλη του 2014! Και να την πάει πολύ πιο πέρα! Σας το λέω εγώ, που στήριξα και τον προηγούμενο αρχηγό της παράταξης και τον επόμενο! Όσο δεν το έκανε κανείς. Και τ�� κάνω ασφαλώς για την παράταξή μας. Αλλά το κάνω και για τη χώρα, που έχει ανάγκη την παράταξή μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην Τουρκία λέγοντας ότι επί κυβερνήσεώς του «δεν είχαμε λύσει τα προβλήματά μας αλλά και δεν υπήρχε αυτό το όργιο προκλήσεων τότε, να αμφισβητούνται παλαιότερες συνθήκες, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης και να υπάρχουν τέτοιες πρωτοφανείς προσβολές, ακόμα κι από την Αλβανία».

«Είχαμε επιτύχει να είναι η Ελλάδα, ένα «προπύργιο ασφαλείας» μέσα σε μια ταραγμένη περιοχή. Τώρα ο Τσίπρας κατάφερε να κάνει τη χώρα ένα απέραντο hot spot» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα: «Όσοι υποδέχονται σήμερα τον πρόεδρο Ομπάμα, πριν κάτι χρόνια πρωτοστατούσαν σε διαδηλώσεις εναντίον του Κλίντον, που επισκεπτόταν τη χώρα μας. Και έκαιγαν και αμερικανικές σημαίες... Τότε, βέβαια, θα μας πουν το παραμύθι, ότι "είχαν αυταπάτες"... Δεν είναι έτσι! Και "αυταπάτες" να είχαν τότε, μέσα από την ακραία ιδεολογία τους, έχουν εξελιχθεί σήμερα σε... "αυταπατεώνες"!Κι ακόμα δεν έχουν καταλάβει τίποτε! Ευχόμαστε λοιπόν, όλοι μας, πράγματι, να στηρίξει ο πρόεδρος Ομπάμα το αίτημα της Ελλάδας για ελάφρυνση του χρέους. Έτσι που τα κατάφερε ο Τσίπρας, την έχουμε ανάγκη πια αυτή την ελάφρυνση. Βέβαια, δεν έχει πολλά περιθώρια να βοηθήσει, γιατί το χρέος το χρωστάμε στους Ευρωπαίους κυρίως. Όχι στους Αμερικ��νούς! Αλλά κάθε βοήθεια είναι χρήσιμη, εδώ που μας έφτασε. Κι ακόμα πιο χρήσιμο βέβαια, είναι να κερδίσουμε τη στήριξη και του νέου προέδρου των ΗΠΑ, που εκλέχθηκε προχθές και αναλαμβάνει σε δύο μήνες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top