Σουλτς: «Ελπίζουμε οι σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ να είναι εξίσου σημαντικές για τον Πλανητάρχη Τραμπ»

Η δήλωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διασφάλιση της παγκόσμιας σταθερότητας

Σουλτς: «Ελπίζουμε οι σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ να είναι εξίσου σημαντικές για τον Πλανητάρχη Τραμπ»

​«To εκλογικό σώμα των ΗΠΑ μίλησε. Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ είναι σαφής και πρέπει να γίνει σεβαστή», αναφέρει ο Μάρτιν Σουλτς σε γραπτό του μήνυμα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, συγχαίροντας τον νικητή.

«Ο κ. Τράμπ έχει καταφέρει να γίνει ο σημαιοφόρος της αγωνίας και των φόβων εκατομμυρίων Αμερικανών. Οι ανησυχίες αυτές πρέπει τώρα να αντιμετωπιστούν με αξιόπιστες πολιτικές και προτάσεις», σημειώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Αυτή η καμπάνια δεν θα μείνει στην ιστορία από τις καλύτερες της Αμερικής. Πάθος και πόλωση τροφοδότησαν αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Ο Πρόεδρος Tραμπ θα έχει το δύσκολο έργο να ενώσει ένα διαιρεμένο έθνος» αναφέρει.

Αναφερόμενος στις σχέσεις των ΗΠΑ με τον υπόλοιπο κόσμο ο Μάρτιν Σουλτς σχολιάζει ότι τα περισσότερα ερωτήματα σχετικά με την εξωτερική προοπτική της μελλοντικής προεδρίας Tραμπ δεν έχουν ακόμη απαντηθεί: «Από τη Συρία στο Ιράκ, από την Ουκρανία στην Λιβύη, ο ρόλος του στη διπλωματία και στις αποφάσεις θα δοκιμαστεί από την πρώτη μέρα και θα απαιτήσει το σωστό μείγμα της υπευθυνότητας, αυτοσυγκράτησης και ηγεσίας» επισήμανε ο Μάρτιν Σουλτς και πρόσθεσε:

«Η Παγκόσμια πολιτική απαιτεί τη συνεχή δέσμευση των ΗΠΑ να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος που θα αφήσουμε στα παιδιά μας. Από την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη με τη δέσμευσή της στο ΝΑΤΟ, ο κόσμος περιμένει και ελπίζει μια εξωστρεφή προεδρία με στόχο τη διαμόρφωση των διεθνών σχέσεων και της προάσπισης των αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Τέλος ο Μάρτιν Σουλτς σημειώνει ότι η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ. «Μαζί, οι οικονομίες μας αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 40% του συνόλου του παγκόσμιου ΑΕΠ και σχεδόν το ένα τρίτο των ροών του παγκόσμιου εμπορίο��. Η συνεργασία μας ξεκινά από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στις επιστημονικές και ακαδημαϊκές ανταλλαγές. Οι σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ είναι ένα βασικό συστατικό της παγκόσμιας σταθερότητας. Η ΕΕ έχει δεσμευτεί να διατηρήσει αυτή τη σχέση. Ελπίζουμε ότι το ίδιο ισχύει και για τον μελλοντικό Πρόεδρο των ΗΠΑ».

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top