Σε κρητική ταβέρνα έμαθε ο Νίκος Φίλης ότι «κόβεται» - ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Η όρεξη του πρώην υπουργού Παιδείας πάντως δεν του κόπηκε- Πρώτη ανάρτηση: 04/11/2016 23:45

Σε κρητική ταβέρνα έμαθε ο Νίκος Φίλης ότι «κόβεται» - ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Την περίφημη κρητική κουζίνα –χωρίς αυτό να σημαίνει και υγιεινή μεσογειακή διατροφή- θέλησε να απολαύσει ο Νίκος Φίλης το βράδυ της Παρασκευής, με τη βεβαιότητα ότι παραμένει υπουργός Παιδείας, όπως τον είχε διαβεβαιώσει από νωρίς το απόγευμα το Μαξίμου

Τουλάχιστον έτσι πίστευε. Βρέθηκε λοιπόν σε ταβέρνα των Χανίων, μαζί με συμμετέχοντες στο συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, όπου είχε πάει να εκπροσωπήσει την κυβέρν��ση.

Κι ενώ απολάμβανε την τσικουδιά του με κρητικούς μεζέδες, περιμένοντας το κυρίως πιάτο, στις 8.15 δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό. Του προτάθηκε να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο, μακριά από την Εκκλησία.

filis_xania_taverna.jpg
Όμως συνδαιτημόνες του τον άκουσαν να είναι κατηγορηματικός, πριν ακόμη προλάβει ο Αλέξης Τσίπρας να του αναφέρει ποιο χαρτοφυλάκιο σκεφτόταν να του δώσει: «Πρόεδρε, μετά από όσα μου καταλόγισε ο αρχιεπίσκοπος, επιθυμώ να μείνω στο Παιδείας ή να είμαι απλός βουλευτής». Όπως εξήγησε αμέσως μετά στη συντροφιά του, δεν μπορούσε να δεχθεί ότι ο δεύτερος σε ψήφους στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε την κάλυψη του πρωθυπουργού.

Σε κάθε περίπτωση του Νίκου Φίλη, μπορεί να του κόπηκε η χαρά, αλλά όχι και η όρεξη… Αφού τίμησε δεόντως το κυρίως πιάτο και οι τσικουδιές συνέχισαν να ρέουν άφθονες!

Του Γιάννη Ευσταθίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

O ανασχηματισμός των 53 και του... Αρχιεπισκόπου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top