ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ αντίδραση Μητσοτάκη: Μέγιστο θεσμικό ατόπημα από κυβέρνηση – ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!

«Καταθέτουμε άμεσα πρόταση νόμου για το τηλεοπτικό τοπίο – Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν»

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «μέγιστο θεσμικό ατόπημα» σχολιάζοντας την αντίδραση της κυβέρνησης στην απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλά για «τραγικό αδιέξοδο» που δημιουργήθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης και κατηγορεί τον πρωθυπουργό για αυταρχισμό και αλαζονεία.

Παράλληλα, προαναγγέλλει την άμεση κατάθεση πρότασης νόμου για να δοθεί λύση στο αδιέξοδο στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο που θα επαναφέρει τις αρμοδιότητες του ΣτΕ και θα καταργεί «τον παράλογο περιορισμό του αριθμού των καναλιών» και ζητά την προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο «για να αποκαταστήσουμε την πολιτική ομαλότητα».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μητσοτάκη:

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το “νόμο Παππά”. Είχα προειδοποιήσει προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι με τις ��εθοδεύσεις του οδηγούσε την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς. Είχα επισημάνει ότι η χώρα δεν αντέχει να προσθέσει στην οικονομική κρίση και μια κρίση Δημοκρατίας.

Οι εξελίξεις δικαίωσαν απόλυτα την υπεύθυνη στάση μας. Η δε αντίδραση της Κυβέρνησης στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου συνιστά μέγιστο θεσμικό ατόπημα. Επιβεβαιώνει την πρόβλεψή μας ότι ο κ. Τσίπρας θα απαντά στα τραγικά αδιέξοδα που οδηγεί τη χώρα με περίσσευμα αυταρχισμού και αλαζονείας. H Κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, προβάλλοντας την εικόνα ενός αποτυχημένου Κράτους, που δεν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς του.

Αποδεικνύει ξανά πόσο επικίνδυνη είναι για τον τόπο σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Αντί να στρέψει όλη της την ενέργεια στην ανάταξη της οικονομίας, προσπαθεί να χειραγωγήσει θεσμούς με μόνο σκοπό την παραμονή στην εξουσία.

Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη παράταξη ευθύνης, ενώνει όλους τους πολίτες που δεν ανέχονται την υπονόμευση του Κράτους Δικαίου.

Καλώ τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση.

Είναι χρέος μας να αποκαταστήσουμε την πολιτική ομαλότητα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές.

Είναι ταυτόχρονα χρέος μου να δώσω λύση και στο τραγικό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στο τηλεοπτικό τοπίο. Για αυτό και η Νέα Δημοκρατία καταθέτει άμεσα εμπεριστατωμένη πρόταση νόμου για την αντιμετώπισή του.

Η πρόταση επαναφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότη��ές του και καταργεί τον παράλογο περιορισμό του αριθμού των καναλιών, που πλήττει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό.

Η υιοθέτηση της πρότασής μας, σε συνδυασμό με τη συγκρότηση ενός Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αναμφισβήτητου κύρους, θα βάλει τέλος σε μια πολυετή εκκρεμότητα για την οποία όλα τα Κόμματα εξουσίας ��χουν τις δίκες τους ευθύνες.

Ο κ. Τσίπρας ας αναλογιστεί, έστω και τώρα, τις ευθύνες του, ώστε να μην παραδώσει και θεσμικά διαλυμένη την ήδη οικονομικά ρημαγμένη χώρα μας.

Στους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε, η χώρα χρειάζεται ηγεσία που να μπορεί να εμπνέει και να ενώνει τους Έλληνες, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματά μας».

Δείτε ακόμη:

Χαρακτηρίζει την αντίδραση της κυβέρνησης «μέγιστο θεσμικό ατόπημα» - Ζητά εκλογές εδώ και τώρα

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! Και ο Πρόεδρος της Βουλής επιτίθεται στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!

ΣΦΟΔΡΗ επίθεση Βενιζέλου: Επίσημη αναγγελία κατάλυσης του Συντάγματος η δήλωση Γεροβασίλη

ΝΔ για Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση γίνεται ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για τη Δημοκρατία»

Η προσωρινή ρύθμιση της κυβέρνησης προβλέπει ΤΙΜΗ��Α και άδειες για παλιούς και ΝΕΟΥΣ καναλάρχες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top