Επί της αρχής συμφωνία κυβέρνησης και θεσμών για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών

Που υπάρχει διάσταση απόψεων

​Ξεκίνησαν ξανά σήμερα Κυριακή οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των Θεσμών. Ο υπουργός Οικονομικών, Τσακαλώτος και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής συναντήθηκαν με την Ντέλια Βελκουλέσκου και τους άλλους εκπροσώπους των δανειστών.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες:

-Η πρόοδος στην πορεία της σύστασης και οι προαπαιτούμενες δράσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

-Οι ηλεκτρονικές πληρωμές, το σχέδιο δράσης και τα επόμενα βήματα.

-Οι τρόποι βελτίωσης της εισπραξιμότητας των φόρων.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι εξακολουθεί να υπάρχει... διάσταση απόψεων με τους θεσμούς στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού για τους επαγγελματίες, τον οποίο επιδιώκει η ελληνική πλευρά ως κίνητρο για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν και τα άλλα κίνητρα που θα προβλέπει το νομοσχέδιο για τη διεύρυνση των συναλλαγών με κάρτες.

Επί της αρχής συμφώνησαν κυβέρνηση και θεσμοί για τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τον «Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων και Ελεύθερων Επαγγελματιών», ενώ για το θέμα θα υπάρξει νέα συνάντηση την Τετάρτη το απόγευμα.

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας επιχειρήσεων για να ενταχθούν στο μηχανισμό και η χρονική ισχύς του νέου νομοθετικού πλαισίου είναι θέματα υπό συζήτηση με τους θεσμούς, όπως ανέφερε μετά την συνάντηση ο υπουργός Οικονομίας, ενώ σημείωσε ότι επί της αρχής, υπάρχει συμφωνία για εξαίρεση από το νέο πλαίσιο όλων των φόρων υπέρ τρίτων, ενώ αν και τα κριτήρια επιλεξιμότητας δεν έχουν οριστικοποιηθεί, το υπουργείο αποσκοπεί στη διευκόλυνση της ένταξης όσο το δυνατόν περισσότερων ενδιαφ��ρομένων που θα πληρούν όμως, κάποια ελάχιστα προαπαιτούμενα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top