Μανιτάκης: Ο Παππάς παίζει με τη συνταγματική νομιμότητα - Το ΣτΕ θα κάνει αυτό που απαιτείται

Βέλη κατά Σακελλαρίου: Ο δικαστής δεν αφουγκράζεται την κοινωνία

Μανιτάκης: Ο Παππάς παίζει με τη συνταγματική νομιμότητα - Το ΣτΕ θα κάνει αυτό που απαιτείται

«Αυτό που ενοχλεί και ανησυχεί όλους είναι ότι αυτή τη στιγμή "παίζει" ο Ν. Παππάς με την συνταγματική νομιμότητα. Ένας υπουργός που σέβεται την συνταγματική νομιμότητα, οφείλει να μην κάνει ενέργειες που προδικάζουν τις συνταγματικές -τελικά- ενέργειες» είπε ο Αντώνης Μανιτάκης μιλώντας στον Alpha 9,89.

Ο πρώην υπουργός και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου τόνισε πως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για να βγει αντισυνταγματική η όλη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες και πρόσθεσε πως «θα είναι μεγάλος κόλαφος».

«Η πολιτική εξουσία δεν φρόντισε να τηρήσει την συνταγματική νομιμότητα. Να ελπίζουμε ότι το ΣτΕ με ευθύνη θα κάνει αυτό που απαιτείται από την συνταγματική νομιμότητα. Πιστός υπηρέτης του νόμου πρέπει να είναι ο δικαστής. Ο δικαστής δεν αφουγκράζεται την κοινωνία, 4 αιώνες τώρα είναι ανεξάρτητος και ακούει τον νόμο και την δικανική του συνείδηση. Το ΣτΕ έχει μεγάλη ιστορία, ας δείξουμε όλοι μας εμπιστοσύνη στην συνταγματική νομιμότητα» υπογράμμισε -με αιχμές και προς τον πρόεδρο του ΣτΕ, κ. Σακελλαρίου- ο κ. Μανιτάκης.

Ο πρώην υπουργός υποστήριζε πως «όλη η ενέργεια της κυβέρνησης θα καταλήξει σε βάρος της και δυστυχώς με πολύ μεγάλο κόστος στον τόπο και στον λαό», ενώ σχολίασε και τη χαρακτηριστική φράση του κ. Παππά που είπε «ο Θεός ξέρει τι θα γίνει αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος»: «Δεν ξέρω εάν με αυτόν τον τρόπο φοβίζει τον πολίτη ή εάν "πυροβολεί τα πόδια του". Ότι το ξορκίζει με αυτόν τον τρόπο, δείχνει ότι αισθάνεται ανασφάλεια. Δεν επιτρέπεται μια κυβέρνηση να επιδίδεται σε τέτοιες οξείες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς όταν διακυβεύεται η συνταγματική νομιμότητα της χώρας».

Ο κ. Μανιτάκης έκανε λόγο για «κατάπτωση πολιτικών ηθών και σήψη» σε σχέση με το δημοσίευμα για τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ και κάλεσε «Πολιτεία και κοινή γνώμη να καταδικάσουν αυτή την πράξη και την εξέλιξη που έχουν πάρει τα πράγματα».

«Αν χάσουμε και το αγαθό της δικαιοσύνης η χώρα μας θα βρεθεί στο τελευταίο σκαλοπάτι» κατέληξε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.

Δείτε ακόμη:

Στα δύο κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για νόμο Παππά! Αποστάσεις και προβληματισμός ενόψει ΣτΕ

Αγνοεί τους «συντρόφους» σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ο Παππάς:Επαναφορά της τροπολογίας πριν το ΣτΕ

Παππάς: Αλίμονο αν περιμέναμε την απόφαση του ΣτΕ!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top