ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΧΑΣΤΟΥΚΙ" για τον Τσίπρα: Εκλογές ζητούν οι Έλληνες-Μπροστά με 6% η ΝΔ

"Ο Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός"

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΧΑΣΤΟΥΚΙ" για τον Τσίπρα: Εκλογές ζητούν οι Έλληνες-Μπροστά με 6% η ΝΔ

​Πρόωρες εκλογές ζητά ο ελληνικός λαός και πιο συγκεκριμένα το 47% των πολιτών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για το Action 24, όπου η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 6 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

φιστ.jpg

Aναλυτικότερα, στην πρόσθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25% και η Νέα Δημοκρατία 31%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ με 5,5%, η Ένωση Κεντρώων και η Λαϊκή Ενότητα με 3%. Το ΠΟΤΑΜΙ και οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός Βουλής, καθώς συγκεντρώνουν λιγότερο από 3% που απαιτείται και πιο συγκεκριμένα 2,5%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 8,5%, ενώ το 2,5% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

fist3.jpg

fist4.jpg

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 50% και ο ΣΥΡΙΖΑ 32%.

fist5.jpg

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι σύμφωνα με την έ��ευνα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συγκεντρώνει 30% έναντι 23% του Τσίπρα.

fist6.jpg


Σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση, το 51% των πολιτών αξιολογεί αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό, ενώ περίπου τέσσερις στους δέκα αξιολογούν αρνητικά και τους χειρισμούς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στο ερώτημα "πως αξιολογείτε τις τέσσερις τελευταίες κυβερνήσεις της Ελλάδας (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά, Τσίπρα)", η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγκεντρώνει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικής γνώμης (54%) μετά την κυβέρνηση Παπανδρέου (67%).

Δείτε επάνω περισσότερες κάρτες

fist7.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top