Κυβερνητική πηγή σε Reuters: Καλό θα ήταν να είχαμε καταλήξει σε συμφωνία σήμερα

«Έχουμε ήδη κάνει πολλές παραχωρήσεις»

Κυβερνητική πηγή σε Reuters: Καλό θα ήταν να είχαμε καταλήξει σε συμφωνία σήμερα

Τα περισσότερα ζητήματα σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση με τους δανειστές παραμένουν ανοικτά, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις.

«Η αξιολόγηση της προόδου της Ελλάδας, για το πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο, συνεχίζεται εδώ και μήνες κυρίως λόγω των διαφορών μεταξύ των δανειστών για το δημοσιονομικό έλλειμμα μέχρι το 2018 και λόγω στης αντίστασης της Αθήνας στα αντιλαϊκά μέτρα"» τονίζει το διεθνές πρακτορείο.

Όπως επισημαίνει το Reuters, επικαλούμενο πάλι πηγές της διαπραγμάτευσης, οι αποκλίσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν να κάνουν με το βάθος της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και με τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ιδίως εκείνων που αφορούν τις υποθήκες της πρώτης κατοικίας.

«Θα ήταν καλό να καταλήγαμε σε μία συμφωνία σήμερα... Έχουμε κάνει πολλές παραχωρήσεις μέχρι σήμερα» δήλωσε, εξάλλου, στο πρακτορείο Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις.

«Μια θετική αξιολόγηση θα ξεκλειδώσει περίπου 5 δισ. ευρώ στην Αθήνα» τονίζει το πρακτορείο, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει τη δόση των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ τον Ιούλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top