Γκρίνιες με το «καλημέρα» στην Κεντροαριστερά: Φωνάζει γιατί δεν προσκλήθηκε ο Παπανδρέου

Αιχμηρή ανακοίνωση από το Κίνημα - ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ισχυρίζονται ότι έχουν αφήσει δύο θέσεις κενές

Γκρίνιες με το «καλημέρα» στην Κεντροαριστερά: Φωνάζει γιατί δεν προσκλήθηκε ο Παπανδρέου

Με γκρίνια ξεκίνησε το εγχείρημα της ενιαίας Κεντροαριστεράς.

Με το που έγινε γνωστή η σύνθεση της κοινής Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου, στην οποία συμφώνησαν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης στην πρόσφατη συνάντησή τους, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε.

Όπως αναφέρει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε ανακοίνωση με τον εμφατικό τίτλο «Ζητούνται απαντήσεις περί επιτροπών», δεν κάλεσε κανείς το κόμμα να συμμετέχει στην επιτροπή.

«Oύτε το ΚΙΝΗΜΑ, ούτε ο Πρόεδρός του εκλήθησαν και συμμετείχαν σε οποιαδήποτε συζήτηση για αυτό το θέμα, ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής και η συμφωνημένη συνάντηση του Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μετά την ανταλλαγή των μεταξύ τους επιστολών. Ως εκ τούτου, η σημερινή εξέλιξη, εφόσον οι πληροφορίες είναι αληθείς, υπονομεύει τη σοβαρότητα και τη δεοντολογία που επιβάλλει ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα και αναιρεί τις δημοκρατικές αρχές από τις οποίες πρέπει εξ' αρχής να διέπεται» επισημαίνει το Κίνημα, ζητώντας απαντήσεις από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Από την πλευρά τους, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού «απαντούν» πως στην επιτροπή έχουν κρατηθεί δύο θέσεις κενές για εκπροσώπους του Κινήματος.

Στην επιτροπή μετέχουν 31 μέλη:

- Από το ΠΑΣΟΚ, οι Γιάννης Δατσέρης, Νίκος Κανελλόπουλος, Λίνα Μενδώνη, Απόστολος Πανάς

- Από τη ΔΗΜΑΡ, οι Νίκος Τσούκαλης και Θεόδωρος Μαργαρίτης

- Από τις Κινήσεις πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, ο Ι. Τούντας

- Από το Ποτάμι, οι Δημήτρη�� Τσιόδρας, Αθηνά Δρέττα, Παναγιώτης Βλάχος, Γιάννης Μεϊμάρογλου

- Από τους ΜΕΤΑρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη, ο Βασίλης Καπετανγιάννης

- Από τη Δράση, ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης

- Από το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη της Αννας Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Μαστρογεωργίου.

Τα υπόλοιπα μέλη που εκπροσωπούν φορείς και πρόσωπα κοινής αποδοχής είναι: Γιάννης Κωνσταντάτος δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Κωνσταντίνος Μπιτζάνης διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολης, Γιάννης Τσαμουργκέλης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Μιχάλης Χριστάκος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδοίκησης, Γιάννης Πούπκος ΓΣΕΕ, Παύλος Ραβάνης πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Βαρδακαστάνης πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γρηγόρης Αλεξόπουλος αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Λευτέρης Παπαγιαννάκης αντιδήμαρχος Αθηναίων υπεύθυνος για θέματα μεταναστών, Μαρία Στρατηγάκη αντιδήμαρχος Αθηναίων για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, Νέλλη Παπαχελά πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων, Ανδρέας Παπαδόπουλος δημοσιογράφος, Νίκος Διακουλάκης, Ευθύμιος Φωτεινός πρόεδρος αγροτικών συλλόγων Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top