ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ εναντίον της κυβέρνησης για τα επεισόδια στην Ειδομένη από την αντιπολίτευση

Την κατηγορούν για λανθασμένους χειρισμούς

​Την αντίδραση των πολιτικών κομμάτων προκάλεσαν τα επεισόδια στην Ειδομένη, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συνοριοφύλακες των Σκοπίων εκτόξευσαν χημικά, σφαίρες από καουτσούκ και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης εναντίον των προσφύγων, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για πλήρη απουσία στο τμήμα του ελληνικού εδάφους.

ΝΔ: «Πού είναι η κυβέρνηση; Υπάρχει»;

Σφοδρότατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος δήλωσε:

«Οι σημερινές βίαιες ενέργειες Δυνάμεων Ασφαλείας των Σκοπίων κατά προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, συνιστούν επικίνδυνο γεγονός. Τις καταδικάζουμε κατηγορηματικά. Τα πολύ ανησυχητικά γεγονότα στην Ειδομένη, τα οποία είχαν, ουσιαστικά, προαναγγελθεί, αποκαλύπτουν την πλήρη απουσία του ελληνικού κράτους από τμήμα ελληνικού εδάφους. Πού είναι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής; Πού είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Πού είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Πού είναι το Υπουργείο Εξωτερικών; Πού είναι η Κυβέρνηση; Υπάρχει»;

ΠΑΣΟΚ: «Να παραιτηθεί ο Τσίπρας»

Την παραίτηση του Α. Τσίπρα ζήτησε από την πλευρά του με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Η απούσα και επικίνδυνη κυβέρνηση με την ανικανότητα της να προστατεύσει τόσο τα σύνορα μας όσο και τους πρόσφυγες, εκθέτει διεθνώς τη χώρα. Οι εντάσεις και οι συγκρούσεις στις προσφυγικές φαβέλες, τόσο στον Πειραιά όσο και στην Ειδομένη, οδηγούν σε ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες καταστάσεις.

Η ασυδοσία και οι εκτός ελέγχου καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί εκτός από ζ��τήματα υγιεινής, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ασφάλειας αλλά και τον προφανή κίνδυνο για ανθρώπινα θύματα βάζουν σε πολιτικό κίνδυνο την ίδια τη χώρα. Τα σημερινά γεγονότα στην Ειδομένη πέραν όλων των άλλων διασύρουν διεθνώς τη χώρα δίνοντας την εντύπωση ότι είναι ανίκανη να ελέγξει τα σύνορα της.

Καλείται η απούσα αλλά επικίνδυνη κυβέρνηση να περιφρουρήσει τα συμφέρον��α της χώρας και τα σύνορα της. Να προστατεύσει τους τοπικούς πληθυσμούς αλλά και τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Σε κάθε περίπτωση οφείλει ο Πρωθυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ποτάμι: «Υπεύθυνη για ό,τι συμβεί η κυβέρνηση αν συνεχίσει το μακάριο ύπνο της»

Το Ποτάμι από την άλλη προειδοποίησε ότι θα έρθουν τα χειρότερα αν η κυβέρνηση συνεχίσει τον μακάριο ύπνο της.

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι αν συνεχίσουν τον μακάριο ύπνο τους και δεν αντιδράσουν, θα είναι υπεύθυνοι για τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θα ακολουθήσουν.

Οι ακραίοι κάθε πλευράς, παράλληλα με τις μαφίες κάθε είδους, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την Ειδομένη ως το σκηνικό μιας αποκρουστικής παράστασης που όμως τους αφήνει κέρδη. Θύματα σε κάθε περίπτωση είναι οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι πρόσφυγες που πλιατσικολογούν οι μαφίες.

Η Ειδομένη και ο Πειραιάς πρέπει να πάψουν να "διαφημίζονται" στις ευρωπαϊκές εφημερίδες ως οι φαβέλες της Ευρώπης. Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αλλάξει επιτέλους θεωρία. Τα προβλήματα όταν δεν τα λύνεις δεν αμβλύνονται όπως νομίζει, αντιθέτως σαπίζουν και επεκτείνονται», τονίζει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Έλλειψη κρατικής ευθύνης στην Ειδομένη καταγγέλλει το ΚΚΕ

«Η παντελής έλλειψη, εδώ και μήνες, οποιασδήποτε κρατικής ευθύνης και μέριμνας στην Ειδομένη, ως αποτέλεσμα και των συμφωνιών εγκλωβισμού των προσφύγων που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ΕΕ, είναι ο βασικός παράγοντας που οδηγεί στην απόγνωση και την απελπισία χιλιάδες πρόσφυγες και αφήνει χώρο στην ασύδοτη δράση των διάφορων ύποπτων ΜΚΟ που, με τον μανδύα της "αλληλεγγύης", παίζουν παιχνίδια εγχώριων και ξένων δυνάμεων σε βάρος των προσφύγων. Ενώ γίνεται άλλοθι για τη βία και την καταστολή από τη μεριά της ηγεσίας της FYROM, που εναρμονίζεται με τις επιδιώξεις ιμπεριαλιστικών κρατών και των οργανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Το ΚΚΕ ζητά για ακόμη μία φορά άμεσα μέτρα με κρατική ευθύνη, για τη δημιουργία ανθρώπινων όρων και χώρων προσωρινής φιλοξενίας των χιλιάδων προσφύγων, αξιοποιώντας όλες τις υπάρχουσες δυνατότητες και που θα λειτουργούν μόνο με ευθύνη του κράτους και όχι των διάφορων ΜΚΟ και άλλων ανεξέλεγκτων δήθεν "αλληλέγγυων". Οργανωμένη μετακίνηση των προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά βάζοντας τέρμα στις απαράδεκτες συνθήκες διαμονής τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

ΔΗΜ.ΑΡ: «Η εκκωφαντική απουσία του κράτους αφήνει χώρο για ύποπτα παιχνίδια»

«Τα επεισόδια στην Ειδομένη ήρθαν να επιβεβαιώσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι κάθε υπουργός έχει τη δική του άποψη για τα όσα συμβαίνουν. Ακόμη και όταν η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Η εκκωφαντική απουσία του κράτους σε Ειδομένη, Πειραιά, Ελληνικό αφήνει χώρο για ύποπτα παιγνίδια από δήθεν “εθελοντές” που κερδοσκοπούν από το δράμα των προσφύγων.

Οι νόμοι του Ελληνικού κράτους ισχύουν για όλους και πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα. Είναι ανεπίτρεπτη η συνεχιζόμενη καθυστέρηση προώθησης των προσφύγων σε χώρους υποδοχής. Η τακτική αυτή δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για κοινωνική ανάφλεξη και μετατροπή των κατατρεγμένων ανθρώπων σε εξιλαστήρια θύματα μιας απόλυτα λαθεμένης πολιτικής», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

ΛΑ.Ε: «Στην Ειδομένη φαίνεται το “σκοτεινό πρόσωπο” της Ευρώπης»

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και η Λαϊκή Ενότητα, η οποία αναφέρει:

«H άθλια επίθεση των πάνοπλων δυνάμεων καταστολής της ΠΓΔΜ με πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψ��ς εναντίον προσφύγων, παιδιών, οικογενειών που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό για μια καλύτερη ζωή, δείχνει με το χειρότερο τρόπο το σκοτεινό πρόσωπο της Ευρώπης.

Τα γεγονότα αυτά είναι το άμεσο αποτέλεσμα των κλειστών συνόρων και της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που, μάλιστα ως, “ασφαλής τρίτη χώρα” (όπως αναγνωρίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) φυλακίζει τους πρόσφυγες που απελαύνει η Ελλάδα.

Τα γεγονότα, όμως, στην Ειδομένη συνιστούν και ευθεία παραβίαση των ελληνικών συνόρων. H όλη στάση της κυβέρνησης που διαψεύδει τις φήμες περί παραβιάσεως των συνόρων γιατί ο φράκτης δεν είναι ακριβώς στα σύνορα και συνεπώς οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ δεν εισχώρησαν σε ελληνικό έδαφος, δείχνει πλήρη έλλειψη συναίσθησης, την ίδια ώρα που το ελληνικό έδαφος γέμισε με πλαστικές σφαίρες και χειροβομβίδες ξένης δύναμης, ενώ το ελικόπτερο που πετούσε πάνω από τους συγκεντρωμένους πρόσφυγες παραβίαζε τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Ταυτόχρονα, για μια ακόμα φορά στοχοποιείται η έννοια της αλληλεγγύης από την ελληνική κυβέρνηση και τα ΜΜΕ. Αναρωτιέται κανείς, ως ποιο σημείο θα φτάσει πια η υποτέλεια και η οσφυοκαμψία προκειμένου να φανούμε οι πρόθυμοι μαθητές της ΕΕ»;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top