Σόιμπλε: «Θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα, αλλά χωρίς ελάφρυνση χρέους»

«Πρέπει να κάνει περισσότερα για να καταστεί η οικονομία ανταγωνιστική»

Σόιμπλε: «Θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα, αλλά χωρίς ελάφρυνση χρέους»

​Αισιόδοξος ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα, εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, επισημαίνοντας όμως ότι η λύση αυτή δεν θα περιλαμβάνει ελάφρυνση του χρέους.

«Θα βρούμε μια λύση τις επόμενες εβδομάδες, αλλά δεν θα έχει να κάνει με την ελάφρυνση χρέους αλλά κυρίως ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει περισσότερα προκειμένου να καταστεί μια ανταγωνιστική οικονομία», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Πρόσθεσε ακόμα ότι επειδή οι διάρκειες αποπληρωμής του ελληνικού χρέους φθάνουν ήδη έως και τα 35 χρόνια και οι πληρωμές τόκων έχουν αναβληθεί για δέκα χρόνια, όσοι μιλούν για ελάφρυνση χρέους στην ουσία δεν θέλουν να συζητήσουν για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα και για το γεγονός ότι η Αθήνα χρειάζεται να εκπληρώσει τους όρους που έχουν τεθεί.

«Βοηθάμε την Ελλάδα- της δίνουμε χρόνο. Οι πιστωτές πάντα τηρούν τις συμφωνίες τους, άλλα είναι δύσκολο για την Αθήνα να κάνει το ίδιο», κατάληξε με νόημα ο Β. Σόιμπλε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top