Επίθεση Παππά στο ΔΝΤ: Τα νούμερα τους δεν βγαίνουν σχεδόν ποτέ- Συμφωνία πριν το Πάσχα

«Είναι σα να μας ζητούν να πηδήξουμε από τον 5ο όροφο και να μας υπόσχονται ότι κάποιος άλλος θα μας πάρει παγωτό»

​Νέα επίθεση στο ΔΝΤ έκανε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο Bloomberg στο πλαίσιο σημερινού δημοσιεύματος με τίτλο «Η Ελλάδα «δείχνει» το ΔΝΤ για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες».

Αναφερόμενος στη στάση του ΔΝΤ, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι το ΔΝΤ καθυστερεί την ώρα που «με την Κομισιόν έχουμε σχεδόν ταυτόσημες θέσεις και αυτό που πρέπει να γίνει τις επόμενες ώρες είναι να μετατρέψουμε το «σχεδόν ταυτόσημες» σε «ταυτόσημες», προσθέτοντας ότι οι εναπομείνασες διαφωνίες εστιάζονται στα «κόκκινα δάνεια», ενώ οι θέσεις είναι πολύ πιο κοντά στο ασφαλιστικό και τη φορολόγηση των εισοδημάτων.

Ο ίδιος κατηγορεί το Ταμείο ότι συνοδεύει την τοποθέτησή του για το χρέος με επιπλέον σκληρά μέτρα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία του Ιουλίου και είναι μέτρα που θα λειτουργούσαν καταστρεπτικά για την ελληνική οικονομία.

Παράλληλα, σημειώνει ότι το χρέος που το ΔΝΤ ζητά να ελαφρυνθεί δεν του ανήκει καν. «Είναι σα να μας ζητούν να πηδήξουμε από τον 5ο όροφο και να μας υπόσχονται ότι... κάποιος άλλος θα μας πάρει παγωτό», είπε ενώ επισήμανε ότι «το ΔΝΤ λέει διαρκώς ότι πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα αλλά τα νούμερα του ΔΝΤ δεν βγαίνουν σχεδόν ποτέ».

«Δεν μπορούν καν να συμφωνήσουν μεταξύ τους για τα στοιχεία, όχι απλά για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που προτείνουν, αλλά και για το σημείο εκκίνησης της ελληνικής οικονομίας» τόνισε.

Αναφορικά με τη συμφωνία, ο υπουργός επικρατείας υποστηρίζει ότι η συμφωνία με τους δανειστές και η εκταμίευση της επόμενης δόσης θα γίνει πριν -ή ελάχιστα μετά- το Πάσχα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top