Προκαλεί ο Φάμελλος: «Οι κινητοποιήσεις των προσφύγων γίνονται για εντυπωσιασμό»

«Περίπου 100 άτομα διακόπτουν ανά δύο ώρες τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – ΠΓΔΜ»

​Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλου, ότι οι κινητοποιήσεις των προσφύγων στην Ειδομένη γίνονται για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο Σ. Φάμελλος είπε ότι περίπου εκατό άτομα, αγνώστου εθνικότητας, διακόπτουν ανά δύο με τρεις ώρες τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – ΠΓΔΜ παρουσία τηλεοπτικών καναλιών και κάποιων οργανώσεων, ώστε να δημιουργη��εί γεγονός.

«Είναι μια επιδεικτική διαδικασία που εξυπηρετεί ορισμένους σκοπούς και δεν ακολουθείται από το σύνολο των προσφύγων, σχεδόν από κανέναν», είπε, προσθέτοντας ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί με ειρηνικά μέσα η μετακίνηση των προσφύγων από την Ειδομένη προς τα κέντρα φιλοξενίας.

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ότι η ελληνική πλευρά θα διεκδικήσει έως τις 15 Απριλίου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συμφωνία, καλώντας τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ να λύσουν το εσωτερικό τους πρόβλημα, όχι όμως εις βάρος της Ελλάδας.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα με τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, είπε πως ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να συγκαλέσει την Ολομέλεια, από τη στιγμή που αποκαλύπτονται όλο και μεγαλύτερα σκάνδαλα.

«Επειδή αποκαλύπτονται σιγά - σιγά όλο και μεγαλύτερα σκάνδαλα σύνδεσης δικαστικής εξουσίας, πολιτικής εξουσίας και μέσων ενημέρωσης με "μαξιλάρι" όλων αυτών τις τράπεζες και επειδή η αντιπολίτευση κατέθεσε αιτιάσεις ότι εμείς διακόπτουμε ή παρεμβαίνουμε στη Δικαιοσύνη για να μην υπάρχει καμία σκιά και να αποκατασταθεί αυτή η εμπιστοσύν�� στη Δικαιοσύνη λέει ο πρωθυπουργός "όλα στην Ολομέλεια», είπε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top