«Να τελειώνουμε»: Συμφωνία το συντομότερο για το φορολογικό θέλει η κυβέρνηση

Νέα πρόταση για το αφορολόγητο από τον Τσακαλώτο

«Να τελειώνουμε»: Συμφωνία το συντομότερο για το φορολογικό θέλει η κυβέρνηση
Νέα συνάντηση στις 6.30 μ.μ. έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με την τρόικα, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και όπως χαρακτηριστικά δηλώνει κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος «να τελειώνουμε».
Άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος πάντως, ο οποίος επίσης συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε σήμερα ότι είναι «ζήτημα δύο έως τριών ημερών ακόμη» η συμφ��νία.
Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση υπέβαλλε νέα αντιπρόταση σχετικά με το αφορολόγητο όριο, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους πιστωτές το μεσημέρι. Η ελληνική πλευρά παρουσίασε νέα πρόταση, με μικρότερη μείωση του αφορολόγητου από αυτήν που προτείνουν οι δανειστές και αλλαγές στους ενδιάμεσους συντελεστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν να επικοινωνήσουν με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους για να τους ενημερώσουν για την ελληνική αντιπρόταση.
Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ κυρίως ζητά να υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης με μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου και μεταφορά της επιβάρυνσης στα χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ διαφωνεί με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή 50%.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top