Σύνοδος Κορυφής: Οι παγίδες για την Ελλάδα πίσω από τις αποφάσεις

To σχόλιο της Κ.Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μ.Ζαχαρέα

Οι εξελίξεις στο προσφυγικό και το άρθρο-κόλαφος της γαλλικής εφημερίδας Le Monde που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Άγκυρα γίνεται πάλι Υψηλή Πύλη»βρέθηκαν στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Η γνωστή δημοσιογράφος Κάτια Μακρή στάθηκε στις δηλώσεις που έκανε την Δευτέρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος τόνισε ότι τα σύνορα έχουν κλείσει και πως βαλκανικός διάδρομος δεν υπάρχει.

Όπως είπε η κα Μακρή, «η Ελλάδα κρέμεται από την λύση που θα δοθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 17 Μαρτίου, ενώ η Τουρκία χρησιμοποιεί σαν ασπίδα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να εκβιάζει και να πάρει τα πάντα: χρήματα, βίζα και ενταξιακή διαδικασία».

Ωστόσο, όπως σημείωσε η γνωστή δημοσιογράφος «η Γαλλία δεν θέλει με τίποτα να δώσει την βίζα στους Τούρκους πολίτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα όλος ο γαλλικός τύπος ήταν απολύτως επικριτικός, προειδοποιώντας τον Φρανσουά Ολάντ να μην υπογράψει την άρση της βίζας από τον Ιούνιο. Η Λευκωσία -πολύ λογικά- βάζει βέτο για την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας και για το άνοιγμα των συγκεκριμένων κεφαλαίων, καθώς ο Κύπριος Πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης έχει να λύσει και το Κυπριακό. Η Ιταλία από την άλλη πλευρά,δεν θέλει με τίποτα να δώσει τα λεφτά και ειδικά με τον τρόπο που τα ζητούν οι Τούρκοι, δηλαδή 3 δις στο χέρι,χωρίς έλεγχο».

Και όλα αυτά, την ώρα που σύμφωνα με την κα Μακρή, η Μέρκελ έχει εκλογές σε τρία πολύ δύσκολα για εκείνη κρατίδια. «Αν ηττηθεί σε αυτά τα κρατίδια λόγω του προσφυγικού, δεν ξέρουμε αν θα κρατήσει την καλή της στάση την Δευτέρα», σχολίασε η δημοσιογράφος.

«Όλα είναι ανοιχτά» τόνισε η κα Μακρή, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η συμφωνία που θα προκύψει στις 17-18 Μαρτίου να μην κρατήσει για περισσότερο από ένα μήνα και τελικώς να βρεθούμε ξανά στην ίδια κατάσταση.

Δείτε επίσης:

Εξοργισμένος ο Μουζάλας- «Δεν θα ανεχθούμε να μετατραπεί το προσφυγικό σε ελληνικό πρόβλημα»

Μέρκελ: Ποιος είπε ότι η Τουρκία έχει το πάνω χέρι στις συνομιλίες;

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ! Το σκίτσο των TIMES που αποτυπώνει την Τουρκία να εκβιάζει την Ευρώπη

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top