ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ξεκίνησαν οι περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο-Στα χωρικά ύδατα Ελλάδας και Τουρκίας

Ποια πλοία συμμετέχουν στην αρμάδα και που περιπολούν

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ξεκίνησαν οι περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο-Στα χωρικά ύδατα Ελλάδας και Τουρκίας
Ξεκίνησαν από το πρωί οι περιπολίες του ΝΑΤΟ κατά μήκος των τουρκικών ακτών για τον έλεγχο και την καταπολέμηση της διακίνησης προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα.
Η γερμανική φρεγάτα «Fgs-Βonn», ναυαρχίδα της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου (SNMG2),στην οποία επιβαίνει ο τακτικός διοικητής της υποναύαρχος Γεργκ Κλάιν, έλαβε χθες το βράδυ την άδεια από την Άγκυρα να εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας και περιπολεί από νωρίς σήμερα βορειοανατολικά της Λέσβου.
Η περιπολία βασίζεται στα στοιχεία που έδωσε το ΓΕΕΘΑ, το ΓΕΝ και το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή για τις κινήσεις των διακινητών προσφύγων και μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά. Τη Δευτέρα επίσης ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε συνομιλίες για το ζήτημα με τον Τούρκο πρωθυπουργό και τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας
Στις περιπολίες συμμετέχουν και άλλα πλοία της αρμάδας του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα συμμετέχουν η τουρκική φρ��γάτα «TCG-Barbaros» (μεταξύ Κω και Αστυπάλαιας), η ελληνική φρεγάτα «Σαλαμίς» (κάτω από τον Άγιο Ευστράτιο) και το βρετανικό δεξαμενόπλοιο «Mount1 Bay» στο κεντρικό Αιγαίο, μεταξύ Άνδρου και Χίου, αναμένοντας τις διαταγές του τακτικού διοικητή.
Στις περιπολίες του ΝΑΤΟ θα συμμετάσχουν ορισμένα ακόμη βρετανικά πλοία και μια γαλλική φρεγάτα, ενώ θα επανενταχθούν στην αρμάδα το καναδικό και το ιταλικό πλοίο που βρίσκονται στην Ιταλία.
Διαβάστε ακόμη:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top