Πως το ξεχασμένο μικρόφωνο «πρόδωσε» Ντάισελμπλουμ-Μοσκοβισί για Ελλάδα και χρέος - ΒΙΝΤΕΟ

Τους «κάρφωσε» ο Πίτερ Σπίγκελ - Πρώτη ανάρτηση: 10.34

Πως το ξεχασμένο μικρόφωνο «πρόδωσε» Ντάισελμπλουμ-Μοσκοβισί για Ελλάδα και χρέος - ΒΙΝΤΕΟ
Αίσθηση έχει προκαλέσει ένας διάλογος του Πιέρ Μοσκοβισί με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό χρέος μετά τη συνέντευξη Τύπου, ο οποίος καταγράφηκε από ένα ανοικτό μικρόφωνο.
Οι δύο άνδρες μάλλον χαλάρωσαν μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup και κάπως έτσι δεν πήραν είδηση πως αυτό που σιγοψιθύριζαν ακουγόταν κανονικά!
«Νομίζω ότι πυροδότησες ένα τεράστιο debate για το χρέος, για την ελάφρυνση του χρέους» είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών στον Γερούν Ντάισελμπλουμ με... «γλυκανάλατο» ύφος!
«Το έκανα επίτηδες» απάντησε χαμογελώντας ο πρόεδρος του Eurogroup, ενώ στη συζήτηση πήγε να μπει και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.
Το βίντεο δημοσιοποίησε ο Πίτερ Σπίγκελ, ο οποίος ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου. Ο γνωστός δημοσιογράφος των FT -την ώρα που οι συνάδελφοι του μάζευαν τις τσάντες και τις σημειώσεις τους- συνέχισε να παρακολουθεί τις κινήσεις του Ντάισελμπλουμ και του Μοσκοβισί και μετά το τέλος της συνέντευξης. Και δεν βγήκε χαμένος...
Πολλοί βλέποντας το βίντεο θυμήθηκαν ένα άλλο ανάλογο περιστατικό, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ήταν η πρώτη επίσκεψη του προέδρου του Eurogroup στην Αθήνα μετά την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και η πρώτη συνάντηση με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Ο Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος της συνέντευξης είχε πει κάτι στο αυτί του Έλληνα υπουργού Οικονομικών (όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια ήταν «μόλις σκότωσες την τρόικα»), ο οποίος είχε απαντήσει με το περίφημο «ουάου»...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top