Ντάισελμπλουμ:Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει την συμφωνία του καλοκαιριού-Σε εξέλιξη το Eurogroup

Μοσκοβισί: Πρέπει να γυρίσουν γρήγορα οι Θεσμοί στην Αθήνα

Ντάισελμπλουμ:Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει την συμφωνία του καλοκαιριού-Σε εξέλιξη το Eurogroup

​Την ώρα που η Ελλάδα δίνει μία σκληρή μάχη στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, διεξάγεται παράλληλα-το απόγευμα της Δευτέρας -και ένα ακόμα Eurogroup, με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να τονίζει πως «η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει την συμφων��α του περασμένου Αυγούστου».

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε πως η τήρηση των συμφωνηθέντων «δεν αποτελεί μόνο θέση του ΔΝΤ, αλλά και δική μας» και ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μια αξιόπιστη και βιώσιμη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και τα δημοσιονομικά να βρίσκονται μεσοπρόθεσμα σε σωστή τροχιά».

Το πως θα προχωρήσει η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και το ποια δημοσιονομικά μέτρα θα πρέπει να υλοποιηθούν, όπως είπε ο κ.Ντάισελμπλουμ θα αποφασιστούν, αφού πρώτα το Eurogroup ακούσει τους Θεσμούς.

Μοσκοβισί: Να επιστρέψουν γρήγορα οι Θεσμοί στην Αθήνα

Την ανάγκη οι Θεσμοί να επιστρέψουν γρήγορα στην Αθήνα εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Υπάρχουν κάποια κενά ακόμα, αλλά πρέπει οι Θεσμοί να επιστρέψουν στην Αθήνα. Νομίζω ότι σήμερα θα φτάσουμε σε ομόφωνη απόφαση να επιστρέψουν οι Θεσμοί», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.

Όπως είπε ο κ.Μοσκοβισί, η ελληνική αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό,ενώ επεσήμανε πως πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών και η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από την Ελλάδα.

Δείτε επίσης:

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στις Βρυξέλλες! Δεν θα υπάρχει στο κείμενο αναφορά για κλείσιμο συνόρων

ΘΡΙΛΕΡ στις Βρυξέλλες! Με ΒΕΤΟ απειλεί η Μέρκελ Γιούνκερ και Τουσκ

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από τις Βρυξέλλες: Πως οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν τον Τσίπρα

Ζητά ανταλλάγματα ο Νταβούτογλου: Να δούμε και το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top