Κοτζιάς-Τσαβούσογλου: Το προσφυγικό αφορά όλη την ΕΕ όχι μόνο την Ελλάδα και την Τουρκία

Συμφώνησαν να υπάρξει σταθερότητα στην περιοχή

Κοτζιάς-Τσαβούσογλου: Το προσφυγικό αφορά όλη την ΕΕ όχι μόνο την Ελλάδα και την Τουρκία

​Για «παγκόσμιο πρόβλημα που αφορά όλη την Ευρώπη» έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας για το προσφυγικό στις κοινές του δηλώσεις με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

«Συμφωνήσαμε ότι το προσφυγικό δεν είναι θέμα Τουρκίας ή Ελλάδας ούτε μπορεί να περιοριστεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», είπε ο κ. Κοτζιάς, επισημαίνοντας ότι στη συνάντηση συζητήθηκε και η συμφωνία συνδρομής του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπισή του.

«Ελλάδα και Τουρκία στο βαθμό που μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους θα αποτελέσουν έναν ισχυρό σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή» πρόσθεσε.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η Ελλάδα θέλει να βρεθεί λύση στο Κυπριακό που να ανταποκρίνεται στις ελπίδες και τις προσδοκίες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Ο τούρκος ομόλογός του συμφώνησε ότι το προσφυγικό δεν είναι διμερές ζήτημα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να εξευρεθεί τρόπος να επιλυθεί η ανθρωπιστική κρίση.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Τουρκία στηρίζει τις νατοϊκές δυνάμεις στο Αιγαίο για να συνδράμουν σε αυτήν την κρίση του προσφυγικού.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις συμφωνίες επανεισδοχής μεταναστών, ο κ.Τσαβούσογλου είπε πως η Άγκυρα έχει μια συμφωνία με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία όπως επίσης και με άλλες χώρες της ΕΕ.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΤ1

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top