Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση επιδιώκει γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς»

«Το ΔΝΤ θα πρέπει να εξηγήσει γιατί εμμένει στις θέσεις του που δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία»

Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση επιδιώκει γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς»

​Την επιδίωξη της κυβέρνησης για ένα γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς στο συμβούλιο που θα γίνει την Παρασκευή, μετέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών.

«Η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει στη σύνοδο κορυφής και τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στη σύσκεψη των αρχηγών. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για τον αναλογικό, υποχρεωτικό διαμερισμό των προσφυγικών ροών για την ταχεία υλοποίηση της επανεγκατάστασης προσφύγων και για να αποκλειστούν μονομερείς ενέργειες», είπε η Ο. Γεροβασίλη.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι την προσεχή Πέμπτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και την ίδια μέρα ο Α. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, με αντικείμενο την προσφυγική κρίση.

Όσον αφορά στην πορεία των διαπραγματεύσεων, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί επιμένει στις θέσεις του που δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, την ώρα μάλιστα που τα στοιχεία είναι πολύ καλύτερα σήμερα από ότι ήταν τότε.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να υπογραμμίζει την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να θέλει την εφαρμογή της συμφωνίας με τον λαό όρθιο», είπε η Ο. Γεροβασίλη.

«Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΔΟΛ λέγοντας:

«Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό. Για όσους φαίνεται το τελευταίο διάστημα να έχουν χάσει την ψυχραιμία τους η κυβέρνηση θα μείνει ανυποχώρητη στην εξουδετέρωση της διαπλοκής».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχουν δημοσιεύματα, τα οποία επιτίθενται με όρους τους οποίους θα πρέπει να δει η δικαιοσύνη και τόνισε:

«Φυσικά υπάρχει η ελευθερία του Τύπου ωστόσο κανείς δεν δικαιούται να θίγει υπολήψεις ανθρώπων. Τα όσα γίνονται, είναι η απάντηση της κυβέρνησης σε επιθετικές ενέργειες. Ο κ. Μητσοτάκης και άλλοι από την αντιπολίτευση δεν θέλουν να απαντήσουν για ζητήματα του παρελθόντος και να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη και αυτό δεν τους τιμά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top