Ακόμα 50.000 πρόσφυγες αντέχει η Ελλάδα – Μπαράζ επαφών Τσίπρα με Ευρωπαίους ηγέτες

Τι αποφασίστηκε στο μίνι υπουργικό που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Mαξίμου

Ακόμα 50.000 πρόσφυγες αντέχει η Ελλάδα – Μπαράζ επαφών Τσίπρα με Ευρωπαίους ηγέτες

​Ακόμα 50.000 πρόσφυγες μπορεί να δεχθεί η Ελλάδα και μετά η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τον έλεγχο των προσφυγικών ροών στα σύνορά της. Αυτό αποφάσισε το μίνι υπουργικό που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα αμέσως μετά τη συνάντηση του Α. Τσίπρα με τους αγρότες, με την κατάσταση στη χώρα να είναι έκρυθμη ύστερα από την απόφαση της Αυστρίας και των βαλκανικών χωρών να κλείσουν τα σύνορά τους.

Στο υπουργικό έγινε μια αποτίμηση της κατάστασης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί με τα νέα δεδομένα και αποφασίστηκε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δράσει γρήγορα, ώστε να εφαρμοστούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Αποφασίστηκε ακόμα να δημιουργηθούν 4 – 5 κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στον άξονα Ειδομένη – Πειραιάς, ελπίζοντας ότι οι αρμόδιοι υπουργοί θα μπορέσουν να διαχειριστούν τις όλο και αυξανόμενες ροές μεταναστών και προσφύγων.

Παράλληλα, μετά από την υπαναχώρηση της Αυστρίας και άλλων χωρών από τη συμφωνία της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες στους οποίους και θα εκφράσει την αγωνία της ελληνικής κυβέρνησης για την εκρηκτική κατάσταση που δημιουργείται με το κλείσιμο των συνόρων.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, και η Τουρκία υπαναχωρεί από όσα έχει συμφωνήσει με την ΕΕ και για το θέμα αυτό, ο Α. Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει βοήθεια από τους συμμάχους της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top