Μητσοτάκης στο BBC:«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να στηρίζεται στην αντιπολίτευση για να περνά μέτρα»

Βλέπει και την πρέσβη της Αυστρίας για το προσφυγικό

Μητσοτάκης στο BBC:«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να στηρίζεται στην αντιπολίτευση για να περνά μέτρα»

​Τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, εξήγησε ο Κ. Μητσοτάκης στη ραδιοφωνική εκπομπή «HARDtalk» του BBC.

Όπως είπε, η πρόταση της κυβέρνησης δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, επισημαίνοντας ότι υπάρχει περιθώριο περαιτέρω περικοπών στις δαπάνες και επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ότι είναι αντίθετος στις αυξήσεις των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων.

Ξεκαθάρισε ακόμα πως το Μαξίμου δεν μπορεί να στηρίζεται στην αντιπολίτευση για να περνά τα σκληρά της μέτρα και επιτέθηκε στον Α. Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «λαϊκιστή» και κατηγορώντας τον ότι έδωσε υποσχέσεις που δεν μπόρεσε να τηρήσει.

«Δεν ξέρω αν ο πρωθυπουργός το έκανε αυτό επειδή δεν καταλάβαινε τι υποσχόταν ή επειδή έλεγε συνειδητά ψέματα», είπε.

Όσον αφορά στην εκλογή του στο τιμόνι της ΝΔ, υπογράμμισε ότι κανείς δεν περίμενε ότι θα κέρδιζε τις εσωκομματικές εκλογές και πρόσθεσε ότι «απέδειξα ότι έκαναν λάθος, γιατί ο κόσμος χρειαζόταν τελικά κάτι νέο».

Σημείωσε μάλιστα ότι υπό την ηγεσία του η ΝΔ θα κινηθεί προς το πολιτικό κέντρο, τονίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να υπάρξει ��ρμονική συνύπαρξη με τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος.

Σχετικά με το μεταναστευτικό τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως πρέπει να βρεθεί κοινό έδαφος και να δημιουργηθεί μία εθνική στρατηγική και τόνισε ότι είναι άδικο να εγκαλείται η Ελλάδα ως βολικός αποδιοπομπαίος τράγος, τη στιγμή που η ΕΕ δεν έχει κάνει όσα της αναλογούν.

Βλέπει και την πρέσβη της Αυστρίας για το προσφυγικό

Ο αρχηγός της ΝΔ θα έχει επίσης σήμερα στις 14:00 συνάντηση με την πρέσβη της Αυστρίας στην Αθήνα, Andrea Ikic – Bohm, στην οποία και αναμένεται να εκφράσει την ανησυχία του για τις προθέσεις της Αυστρίας, αλλά και ενημέρωση για τα όσα ακούγονται από την αυστριακή πλευρά για λήψη μέτρων ώστε να αποτραπούν οι προσφυγικές ροές στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top