Θεοδωράκης: «Θα είναι αυτοκτονικό για τη χώρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ αν πάμε σε εκλογές»

«Αν χρειαστεί θα ζητήσουμε από αυτή τη Βουλή να σχηματίσει κυβέρνηση»

Θεοδωράκης: «Θα είναι αυτοκτονικό για τη χώρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ αν πάμε σε εκλογές»

​«Αυτοκτονικό για τη χώρα και το ΣΥΡΙΖΑ», χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης το ενδεχόμενο εκλογών στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Θα είναι αυτοκτονικό, κυρίως για τη χώρα, αλλά και για το ΣΥΡΙΖΑ να κάνει εκλογές αυτή τη στιγμή. Αν δεν μπορέσει να περάσει τα νομοσχέδια να αναζητήσει μια λύση από αυτή τη Βουλή. Πιστεύω ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια πλειοψηφία, αν ο κ. Τσίπρας για μια φορά στη ζωή του φανεί ειλικρινής», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να ζητήσει το σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, αν η διαπραγμάτευση πέσει πάλι σε ύφαλο και φτάσουμε στο σημείο που είμασταν πέρσι το καλοκαίρι πριν από τη συμφωνία για το τρίτο Μνημόνιο.

Επανέλαβε μάλιστα ότι οι «εκλογές δεν πρέπει να γίνουν», σημειώνοντας πως «όλοι έχουν συνειδητοποιήσει πως αυτό θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος».

«Π��έπει αυτή η κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα μόνη της. Πρέπει να λύσει το θέμα των αγροτών, πρέπει να λύσει το θέμα των προσφύγων, πρέπει να λύσει το θέμα της οικονομίας και κυρίως πρέπει να λύσει την αίσθηση που υπάρχει στον κόσμο ότι δεν έχουμε κυβέρνηση. Αν δεν έχει καταρρεύσει η ίδια, έχει καταρρεύσει η ιστορία της. Δεν υπάρχει καμία συνοχή στην επιχειρηματολογία τους, σε αυτό που κάνουν, δεν μπορούν να πείσουν κανένα», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και συμπλήρωσε ότι «δεν πρέπει να καταρρεύσει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή».

Σχολιάζοντας το χθεσινό κραχ του Χρηματιστηρίου υποστήριξε πως «όλο αυτό το κλίμα που δημιουργεί η πολιτική συμπεριφορά της κυβέρνησης, ότι δεν αποφασίζει μερικά πράγματα έχει διαλύσει ό,τι έχει απομείνει στην ελληνική οικονομ��α».

Τέλος αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Θεοδωράκης αναγνώρισε ότι οι αγρότες έχουν σε πολλά δίκιο, όμως σημείωσε ότι «η σύγκρουση με τέτοιους όρους δεν οδηγεί πουθενά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top