Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης με τους θεσμούς: Η κόκκινη κάρτα και τα 3 «δεν»

Απορρίπτουν την αύξηση των εισφορών οι δανειστές - «Ομίχλη» γύρω από τις συντάξεις

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης με τους θεσμούς: Η κόκκινη κάρτα και τα 3 «δεν»

Σε καλό κλίμα έγινε η συζήτηση μεταξύ της ελληνικής… τριανδρίας (Κατρούγκαλος, Τσακαλώτος, Σταθάκης) και των θεσμών στο Χίλτον, η οποία κράτησε περίπου 3 ώρες.

Ο υπουργός Οικονομικών μετά το τέλος της συνάντησης αρκέστηκε να πει πως ήταν μια… αναγνωριστική συνάντηση σε καλό κλίμα, αποδίδοντας το κλίμα με τρία… δεν : «Δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους, δεν ζήτησαν μειώσεις συντάξεων, δεν ήταν ιδιαίτερα πιεστικοί».

Ο υπουργός Εργασίας, από την πλευρά του, έκανε λόγο για συνάντηση σε κλίμα δημιουργικής συζήτησης και για «σκληρή διαπραγμάτευση» με στόχο μια συμφωνία για το συμφέρον της χώρας.

16225300.jpg
Ο κ. Κατρούγκαλος επιβεβαίωσε, μάλιστα, ότι οι δύο πλευρές θα συναντηθούν και αύριο, Τετάρτη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει συνάντηση και μεθαύριο, Πέμπτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr που επιβεβαιώθηκαν από υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Εργασίας, οι θεσμοί έριξαν μια… κόκκινη κάρτα σε αυτή τη αναγνωριστική συνάντηση.

16224565.jpg
Οι δανειστές εμμένουν στο «όχι» στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, απορρίπτοντας έτσι την πρόταση του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν καταφέρει το… ακατόρθωτο ο υπουργός Εργασίας (δηλαδή να μεταπείσει το κουαρτέτο), τότε θα πρέπει να βρεθεί από αλλού το μισό δισ. ευρώ που είχε υπολογιστεί από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1,5%, και σε αυτή την περίπτωση πιθανόν να μπουν στο πλάνο οι επικουρικές συντάξεις.

Παράλληλα, οι θεσμοί εξέφρασαν -σύμφωνα με πληροφορίες- ενστάσεις και για το σχέδιο που προβλέπει εισφ��ρά 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως σχεδόν την ίδια ώρα που ο κ. Τσακαλώτος εξερχόμενος δήλωνε πως δεν τέθηκε θέμα μείωσης των συντάξεων, η Όλγα Γεροβασίλη στο briefing το άφηνε ανοικτό…

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top