Ξυδάκης: Κάποιοι κατηγορούν την Ελλάδα σκόπιμα γιατί δεν θέλουν μετανάστες στις χώρες τους

«Πηγή όλων των προβλημάτων η μη επίτευξη κοινής στρατηγικής στην ΕΕ»

Ξυδάκης: Κάποιοι κατηγορούν την Ελλάδα σκόπιμα γιατί δεν θέλουν μετανάστες στις χώρες τους

​Συμμάχους και εταίρους στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, χαρακτηρίζει την Ελλάδα και τη Γερμανία ο Νίκος Ξυδάκης.

«Η Γερμανία έχει διασώσει και έχει υποδεχτεί ανθρώπους. Ό,τι και αν λένε μέσα στο εσωτερικό της κάποιοι ακραίοι κύκλοι και η Γερμανία κατά το χειρισμό και την υποδοχή αυτού του προσφυγικού τμήματος, είναι σύμμαχος της Ελλάδας, εταίρος δηλαδή υπάρχει μια σχέση» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο Πρακτορείο 104.9 FM.

Σχολιάζοντας τις συνεχόμενες επιθετικές δηλώσεις Ευρωπαίων κατά της ελληνικής κυβέρνησης για τους χειρισμούς στο προσφυγικό, είπε ότι με βάση το εθνικό δίκαιο των ευρωπαϊκών κρατών δεν μπορεί να γίνει τίποτα διαφορετικό απ' αυτό που γίνεται και υπενθύμισε ότι αν εξαιρεθούν η Ιταλία, η Γερμανία, η Σουηδία και η Αυστρία υπάρχουν χώρες που δέχθηκαν ελάχιστους πρόσφυγες και άλλες κανέναν.

«Αυτό που υποβόσκει από κάθε επιθετική δήλωση, απ' αυτές τις επιθετικές νουθεσίες που μας απευθύνονται, είναι η ευεξήγητη ανάγκη κάθε κράτους μέλους να αποφύγει την οποιαδήποτε συνέπεια από την ιστορική κρίση που μαστίζει τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Να μην πάρει ούτε έναν πρόσφυγα» είπε ο κ. Ξυδάκης.

Εξάλλου, απαντώντας σε όσους συνδέουν τους χειρισμούς της Ελλάδας στο προσφυγικό με την οικονομική κρίση, ο κ. Ξυδάκης είπε ότι μια χώρα, ύστερα από έξι χρόνια ύφεσης, ό,τι κατορθώνει σ' αυτό το πεδίο από υλικοτεχνική υποδομή και εργασία είναι άθλος και πρόσθεσε: «Γίνεται μια άλλη μάλλον πονηρή σύνδεση ότι μια χώρα που υποφέρει οικονομικά δεν μπορεί να κάνει τίποτε σε κανένα άλλο πεδίο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top